Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Τ.Κουίκ: ΕΟΖ στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη με εντολή του ΥΠΟΙΚ


terens-kouikΤο εγκληματικό πλιάτσικο της Ελλάδας τώρα και με τις ΕΟΖ, που βασικά χαρακτηριστικά τους είναι η καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων και η μη τήρηση των...
περιβαλλοντολογικών και πολεοδομικών κανονισμών, συνεχίζεται από τη συγκυβέρνηση, καταγγέλλει ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛΛ.

  
«Το εγκληματικό πλιάτσικο της πατρίδας μας, τώρα και με τις ΕΟΖ, συνεχίζεται από τη συγκυβέρνηση, που θέλει να μετατρέψει την Ανατολική Μακεδονία – Θράκη σε Μπαγκλαντές ή Κόσσοβο, με μισθούς Πακιστάν και εργασιακές σχέσεις κεντρώων αφρικανικών χωρών. ΕΟΖ δεν θα γίνουν στη περιοχή μας. Με κούριερ θα στείλω τα σχέδια, πακέτο πίσω στην Αθήνα», δήλωσε καταθέτοντας ερώτηση στη Βουλή, ο Τέρενς Κουίκ.
Ο βουλευτής καταγγέλλει την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, έτσι όπως αναρτήθηκε στον δικτυακό τόπο του προγράμματος «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», η οποία αφορά σε στοιχεία αμοιβής εμπειρογνωμόνων για τη συμμετοχή τους σε επεξεργασία των γνωμών της ΟΚΕ επί σχεδίων νόμων περί σύστασης ΕΟΖ στην Επικράτεια και κυρίως στην ΑΜ-Θ Περιφέρεια.
«Πότε και πώς έχετε πάρει την θετική έγκριση από την αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή ; Και ειδικότερα για την ΑΜ-Θ Περιφέρεια, πότε διαβουλευτήκατε Περιφέρεια και Δήμους και πότε και από ποιόν πήρατε άδεια να προχωρήσετε σε σχέδια ΕΟΖ;», καταλήγει το κείμενο της ερώτησης προς τους υπουργούς Γιάννη Στουρνάρα, Κυριάκο Μητσοτάκη και Κωστή Χατζηδάκη.
Ο κ. Κουίκ τονίζει πως «η Ελλάδα πλέον κομματιάζεται και παραχωρείται στα ξένα επιχειρηματικά συμφέροντα. Η βασική λειτουργία των ΕΟΖ περιλαμβάνει την παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στο φορέα ελέγχου τους και στα οποία δεν μπορεί να επέμβει κανένα αρμόδιο όργανο του κράτους.
Η καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων, η μη τήρηση των περιβαλλοντολογικών και πολεοδομικών κανονισμών είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των ΕΟΖ. Σήμερα η Ελλάς τεμαχίζεται με εντολή και καθ’ υπόδειξη της κυβερνήσεως».
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου