Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Απίστευτο! Η ΕΛ.ΑΣ. έβγαλε ανακοίνωση για τις ψήφους των αστυνομικών! (αφού τους έψαξε για τατού και σημαίες)


elasΑπάντηση για τα δημοσιεύματα που σχολιάζουν τα υψηλά ποσοστά της Χρυσής Αυγής σε εκλογικά τμήματα, όπου ψήφισαν αστυνομικοί στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου 2014, δίνει η η Ελληνική Αστυνομία. Ολόκληρη η άτυπη ενημέρωση: Σχετικά με αναφορές σε Μ.Μ.Ε, για αυξημένα ποσοστά της Χρυσής Αυγής σε εκλογικά τμήματα, όπου ψήφισαν αστυνομικοί στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου 2014, επισημαίνεται ότι...
τέτοιου είδους προσεγγίσεις και συσχετισμοί, που απορρέουν ή συνοδεύονται από:
-αναφορές σε μεμονωμένα αποτελέσματα εκλογικών τμημάτων,
-παράθεση επιμέρους εκλογικών ποσοστών,
-αναγωγές επί του γενικότερου ή/και μερικότερου συνόλου και
-επίκληση συγκριτικών στατιστικών απεικονίσεων
είναι απολύτως επισφαλείς για εξαγωγή συμπερασμάτων – διαπιστώσεων, με ασφαλή κριτήρια.
Η παραπάνω παραδοχή ενισχύεται από το γεγονός ότι στους Ειδικούς Εκλογικούς Καταλόγους των ετεροδημοτών συμπεριλαμβάνονται και άλλες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων (στρατιωτικοί, λιμενικοί, πυροσβεστικό προσωπικό κλπ), ενώ επιπλέον πολλοί αστυνομικοί ψηφίζουν στις κατά τόπους εκλογικές τους περιφέρειες.
Συμπερασματικά, τέτοιες αναγωγές και συγκρίσεις σε καμία περίπτωση δεν προσφέρονται για αναλύσεις, που οδηγούν σε αξιόπιστα δεδομένα ή αντιπροσωπευτικά στοιχεία.
Ενδεικτικά παρατίθενται τα παρακάτω αποτελέσματα:
• Στην Α΄ Περιφέρεια Αθηνών στην οποία συμπεριλαμβάνεται το Ζ΄Δημοτικό Διαμέρισμα (Αμπελόκηποι, Πολύγωνο Γουδί, Ελληνορώσων, Γηροκομείο), η Χ.Α. έχει λάβει ποσοστά που παρουσιάζουν κλιμάκωση και ειδικότερα:
√στις Αυτοδιοικητικές εκλογές 2014, ο συνδυασμός που υποστηριζόταν από τη Χ.Α., ποσοστό 16,12%. Στις εκλογές αυτές δεν υπήρχαν ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι για ψηφοφορία ετεροδημοτών Αστυνομικών,
√ στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου 2014, ποσοστό 10,38%, με ψηφοφόρους δημότες, ετεροδημότες και εγγεγραμμένους σε Ειδικούς Εκλογικούς Καταλόγους (και αστυνομικοί).
• Επιπλέον στα περισσότερα εκλογικά τμήματα, που ψήφισαν στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου 2014, οι υπηρετούντες στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ετεροδημότες αστυνομικοί (1070-1074 ε.τ.), η Χ.Α. κατά μέσο όρο συγκέντρωσε περίπου 11% δηλ. ποσοστά ανάλογα με τα αποτελέσματα της σε άλλα εκλογικά τμήματα στα οποία δεν ψήφισαν αστυνομικοί. Μόνο σε δυο από τα εκλογικά αυτά τμήματα καταγράφηκαν ποσοστά της τάξης του 13 και 15%, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν συνιστούν αντιπροσωπευτικό δείγμα.
• Ακόμα, στο 1048ο οποίο άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ./Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, η Χ.Α. απέσπασε ομοίως ποσοστό της τάξεως του 11%, και κατετάγη τρίτη.
• Τέλος, στη συντριπτική πλειοψηφία των εκλογικών τμημάτων, στα οποία ψήφισαν και αστυνομικοί κατά τη διάρκεια των Ευρωεκλογών, σε διάφορες περιοχές (Καισαριανή, Αμπελόκηποι κ.λ.π) η Χ.Α. κατετάγη ως τρίτη και πλέον επιλογή.

Ο "Μεγάλος Αδελφός" θα γελά κάτω από τα μουστάκια του καθώς βλέπει με τόση ευκολία να γίνεται η "μυστικότητα" της ψήφου τοσο "διάφανη" για έναν οργανισμό όπως η ΕΛΑΣ. Αλλά θα μου πείς με αυτά θα ασχολούμαστε; Εδώ έψαχναν τα συρτάρια των αστυνομικών, μήπως βρούν καμία σημαία, και τους έβαζαν να γυμνωθούν για να δούν τα τατουάζ τους!


elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου