Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Τον δολοφόνησαν στην μέση του δρόμου επειδή κριτίκαρε τους ... ισλαμιστές!


libyaΈνας Λίβυος δημοσιογράφος, ο οποίος επέκρινε τους τζιχαντιστές, δολοφονήθηκε σήμερα στη Βεγγάζη, μια πόλη η οποία αποτελεί...
προπύργιο των ισλαμιστικών ένοπλων οργανώσεων της ανατολικής Λιβύης, δήλωσε μια ιατρική πηγή στην περιοχή. Ο Μέφτα Μπουζίντ, αρχισυντάκτης της εφημερίδας αλ Μπουρνίεκ, η οποία κυκλοφορεί κάθε δύο εβδομάδες, δολοφονήθηκε από αγνώστους στο κέντρο της πόλης.
Δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής, ο Μέφτα Μπουζίντ είχε αποκτήσει φήμη για τις σφοδρές επικρίσεις του εναντίον ισλαμιστικών οργανώσεων σε λιβυκά τηλεοπτικά κανάλια. Σύμφωνα με έναν άνθρωπο ο οποίος τον γνώριζε καλά, οι επικρίσεις αυτές είχαν δώσει αφορμή να διατυπωθούν επανειλημμένες απειλές κατά της ζωής του.
Σύμφωνα με την εφημερίδα αλ Ουάσατ, οι άγνωστοι δράστες της δολοφονίας πυροβόλησαν επανειλημμένα εναντίον του δημοσιογράφου, ο οποίος σκοτώθηκε επιτόπου. Δεν αναφέρθηκαν συλλήψεις.
Μετά την επανάσταση η οποία ανέτρεψε τον Μουάμαρ Καντάφι το 2011, η ανατολική περιοχή της Λιβύης, και ιδίως η μεγαλύτερη πόλη της, η Βεγγάζη, γνωρίζει μια σειρά επιθέσεων και δολοφονιών, ιδίως εναντίον στρατιωτικών, αστυνομικών και δικαστικών. Δεν αναλαμβάνει κανείς την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτές, οι οποίες πάντως αποδίδονται συχνά από τις αρχές σε ισλαμιστές.
Ο Μπουζίντ και η εφημερίδα του είχαν δηλώσει ανοιχτά ότι τάσσονται υπέρ της εκστρατείας που εξαπέλυσε την 16η Μαΐου στη Βεγγάζη εναντίον ισλαμιστικών ομάδων ένας άλλοτε στρατηγός του Καντάφι ο οποίος στράφηκε εναντίον του, ο Χαλίφα Χάφταρ. Στις συγκρούσεις που έχουν ξεσπάσει μετά την ανακοίνωση αυτή έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 79 άνθρωποι.
Τον Αύγουστο του 2013 ένας ακόμη δημοσιογράφος, ο Εζεντίν Κουσάντ, παρουσιαστής του τηλεοπτικού δικτύου αλ Χούρα, είχε δολοφονηθεί.

elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου