Σάββατο, 17 Μαΐου 2014

Αγοράζουν τα νησιά μας μπιρ μπαραΟ εμίρης του Κατάρ απλώνει τα δίχτυα του στο Ιόνιο -Αγοράζει τον Πεταλά και άλλα επτά νησιά [εικόνες]Η κρίση κανε την δουλειά της δημιουργώντας αυτό που οι πολιτικοί αποκαλούν παράθυρο ευκαιρίας...
Στην απόλυτή απαξιωση της ακίνητης περιουσία στην Ελλάδα επενδύει ο εμίρης του Κατάρ  και απλώνει τα δίχτυα του στο Ιόνιο.
-Αγοράζει  σε εξευτελιστική τιμή τον Πεταλά και άλλα επτά νησιά [εικόνες] Ο εμίρης του Κατάρ, γνωστός πλέον στο πανελλήνιο αποφάσισε να επεκταθεί ακόμα περισσότερο και μετά την Οξυά, απλωσε τα νυχια του και αλλού.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Realnews, το Ιόνιο Πέλαγος στο καιρο του μνημονίου κατεστει ευκαρια για αρπαχτή πεδίο για τις… αγορές του, Ο Χαλίφα μπιν Χαμάντ αλ Θάνι απέκτησε ηδη το μισό νησί του Πεταλά και λίαν συντόμως θα αποκτήσει και το άλλο μισό.
Συνολικά προτίθεται να αποκτήσει άλλα επτά νησιά στο σύμπλεγμα των Εχινάδων.
Ιδιαιτέρως, όμως, η απόκτηση του Πεταλά θεωρείται στρατηγικής σημασία καθώς ειναι το μεγαλύτερο νησί στις Εχινάδες.
Ο Πεταλάς, που βρίσκεται πολύ κοντά στις ακτές της Δυτικής Αιτωλοακαρνανίας και ανήκει στο νομό Κεφαλληνίας, είχε βγει τα τελευταία χρόνια προς πώληση σε μεγάλα μεσιτικά γραφεία της Ελλάδας και του εξωτερικού με τιμή  προ κρίσης στα 38 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο ο εμίρης φαίνεται να αποκτά το νησί με σαφώς πολύ μικρότερο ποσό.
Το νησί είναι ακατοίκητο και πέρασε στην ιδιοκτησία ελληνικής οικογένειας 100 χρόνια πριν από Μονή των Ιωαννίνων. Ο εμίρης απέκτησε επίσης τη νήσο Δρακονέρα, στις Βόρειες Εχινάδες, το Προβάτι και τέσσερις νησίδες με τις ονομασίες Γκράβαρης, Απασα, Σωρός και Πίστρος ενώ βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για την εξαγορά ακόμα δύο νησιών του συμπλέγματος, του Βρομώνα και της Μάκρης.
Στο μεταξύ πρέπει να σημειωθεί πως καθυστερεί η πολυαναμενόμενη αξιοποίηση της Οξυάς και η μετατροπή της σε art island. Συγκεκριμένα ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η περιβαλλοντική μελέτη, καθώς το νησί υπάγεται σε καθεστώς Natura. Οι περιορισμοί που είναι υποχρεωμένος να σεβαστεί στη δόμηση οδήγησαν τον εμίρη στην απόφαση να αγοράσει και άλλα νησιά, ώστε να ολοκληρώσει το επιχειρηματικό του σχέδιο στο Ιόνιο, με επιβλητικές ξενοδοχειακές μονάδες επτά αστέρων που θα γίνουν πόλος έλξης για πλούσιους και διάσημους από όλον τον κόσμο.
Στα σχέδια του εμίρη του Κατάρ είναι να ολοκληρώσει το πλάνο των αγορών ιδιόκτητων νησιών στην περιοχή του Ιονίου και στη συνέχεια να εκπονηθούν τα σχέδια αξιοποίησης τους από μελετητικά γραφεία διεθνούς εμβέλειας.
papaioannou-giannis.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου