Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Οι ΗΠΑ προκαλούν τη Ρωσία να επέμβει στην Ουκρανία;



Στην Ουκρανία δεν έχουμε απειλούμενο εμφύλιο πόλεμο, όπως παρουσιάζουν το γεγονός τα συστημικά ΜΜΕ. Έχουμε ήδη έναν αιματηρό πόλεμο και αυτός ο πόλεμος δεν είναι εμφύλιος, αλλά εθνικός πλέον πόλεμος. Έχουμε σύγκρουση μεταξύ των Ρωσογεννών της Ανατολικής Ουκρανίας, που θέλουν να αυτονομηθούν και των νεοναζί του Κιέβου.

Ενιαίο Ουκρανικό έθνος έπαψε πλέον να υπάρχει. Η λύση που προτείνει η Ρωσία και μάλλον φαίνεται να αποδέχεται και η... γερμανική κυβέρνηση είναι να μετατραπεί η Ουκρανία σε ομοσπονδία ανεξαρτήτων κρατών. Τη λύση αυτή όμως δεν τη θέλουν προφανώς οι ΗΠΑ.

Οι ελίτ που ηγούνται των ΗΠΑ, αλλά και ορισμένες ευρωπαϊκές ελίτ, θέλουν την πλήρη εξάπλωση της παγκοσμιοποίησης και τη δική τους ηγεσία στη παγκόσμια αγορά, με εξαφάνιση του θεσμού των εθνικών κρατών και υποταγή των εθνικών κυβερνήσεων. Εμπόδιο στα σχέδια αυτά είναι οι κάθε είδους εθνικισμοί και φυσικά και ο Ρωσικός εθνικισμός. Η Ρωσία του Πούτιν δεν αρνείται την παγκόσμια αγορά, αλλά θέλει να παίξει μέσα σ’ αυτή, κατ’ αρχήν ως έθνος και δευτερευόντως ως ρωσικές οικονομικές ελίτ. Η Ουκρανία λοιπόν είναι ο ιδανικός γεωστρατηγικός χώρος για να ελεγχθεί στρατιωτικά η Ρωσία και να καταστεί πειθήνια η εκάστοτε ρωσική κυβέρνηση .

Οι ΗΠΑ, άφησαν αρχικά την πρωτοβουλία των κινήσεων στα χέρια της ΕΕ και κυρίως της Γερμανίας που ηγείται της ΕΕ. Όμως διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε αποφασιστική δράση εναντίον της Ρωσίας. Τα συμφέροντα που ενώνουν ΕΕ και Ρωσία είναι περισσότερα από αυτά που τις χωρίζουν. Έτσι οι ΗΠΑ αποφάσισαν να πάρουν εκείνες την πρωτοβουλία των κινήσεων. Βλέπουμε λοιπόν ξαφνικά να ενθαρρύνονται οι νεοναζί του Κιέβου και να προβαίνουν σε σφαγές των Ρωσογεννών της Αν. Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τη γνώμη σημαντικών αναλυτών, οι ΗΠΑ θέλουν να προκαλέσουν την επέμβαση της Ρωσίας. Δεν στοχεύουν φυσικά να επέμβουν οι ίδιες στρατιωτικά. Δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να αναμετρηθούν στρατιωτικά με τη Ρωσία. Εκείνο που στοχεύουν, είναι να προκαλέσουν (με την επέμβαση) διάρρηξη των σχέσεων και κυρίως των οικονομικών μεταξύ Ρωσίας και ΕΕ. Αν σταματήσει η τροφοδοσία με ρωσικό φυσικό αέριο και πετρέλαιο της ΕΕ και ειδικά της Γερμανίας, θα υπάρξει κατάρρευση, τόσο της οικονομίας της ΕΕ όσο και της ρωσικής οικονομίας. Τότε οι ΗΠΑ θα αναλάβουν κυριαρχικό ρόλο στην Ευρώπη, κάτι για το οποίο αυτή τη στιγμή δυσκολεύονται. Ο Γερμανία εδώ και καιρό, δεν φαίνεται να υπακούει στις οικονομικές υποδείξεις των ΗΠΑ. Θέλει τη δική της κυριαρχία στην Ευρώπη.

Αυτός είναι και ο λόγος που διστάζει και δεν επεμβαίνει ακόμα στρατιωτικά η Ρωσία, κάτι που εκμεταλλεύονται οι Ουκρανοί νεοναζί για να προβαίνουν σε εθνικές εκκαθαρίσεις. Η επέμβαση πάντως δεν θα αργήσει. Αν η Ρωσία αφήσει να σφαγιαστούν χιλιάδες Ρωσογενείς και να υποταχθούν στους νεοναζί, διακινδυνεύει πολλά περισσότερα από μια διάρρηξη των σχέσεών της με την ΕΕ. Διακινδυνεύει το κύρος της στην περιοχή και την ίδια την ύπαρξη της στο μέλλον. Οι εθνικότητες που είναι γύρω της θα την πνίξουν.

Θα πρέπει όμως να αντιληφθούν ταχύτατα, τόσο η ΕΕ όσο και η Ρωσία ότι όλοι ανήκουν στην Ευρωπαϊκή οικογένεια και τα συμφέροντά τους είναι κοινά. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνουν πέρα τις ΗΠΑ και να δουν από κοινού το μέλλον τους. Αν δεν το κάνουν, η Ευρώπη θα σφαγιαστεί για μία ακόμα φορά ή στη καλύτερη περίπτωση θα καταστραφεί οικονομικά.
 
hassapis-peter.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου