Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Οι Λευκοί Αμερικάνοι γίνονται συντηρητικοί


american-flagΤο τμήμα Ψυχολογίας και το Ινστιτούτο Πολιτικών Ερευνών του πανεπιστημίου Northwestern των Η.Π.Α, διεξήγαγαν έρευνα σχετικά με την αντίδραση των Λευκών αμερικάνων, στο γεγονός της...
μετατροπής του σε Φυλετική μειονότητα εντός των Η.Π.Α.
Στις 3 μελέτες της έρευνας, Λευκοί αμερικάνοι διαφόρων κοινωνικών τάξεων και πολιτικών πεποιθήσεων, ερωτήθηκαν σχετικά με τις Φυλετικές διαφοροποιήσεις εντός της χώρας τους, την αριθμητική αύξηση των μη- Λευκών και την ισχύ την οποία η κάθε Φυλετική ομάδα ή υπό-ομάδα θα έχει, καθώς και τις σχέσεις μειονοτήτων – πλειονοτήτων.
Εκείνοι στους οποίους αναφέρθηκε η διαφορά της συμπεριφοράς της μεγαλύτερης προς την μικρότερη Φυλετική ομάδα, απάντησαν με περισσότερο συντηρητικές και ‘’Δεξιές’’ θέσεις, από εκείνους στους οποίους τέθηκε το ερώτημα της αριθμητικής σχέσης λατίνων-μαύρων.
Εκείνοι στους οποίους δεν αναφέρθηκαν οι φυλετικές σχέσεις ως στοιχείο της πολιτικής ατζέντας, δεν απάντησαν συντηρητικά. Εκείνοι όμως στους οποίους τέθηκε σα σημαντικός παράγοντας της πολιτικής το φυλετικό ζήτημα, απάντησαν με συντηρητικές θέσεις.
Εκείνοι στους οποίους ναι μεν τέθηκε το ζήτημα της ισχύς των μη λευκών αμερικάνων και της αριθμητικής τους αύξησης, αλλά τους ειπώθηκε πως οι Λευκοί θα είναι στην κορυφή της Φυλετικής ιεραρχίας της Αμερικής, έδωσαν επίσης μη συντηρητικές απαντήσεις.
Οι άνθρωποι που συμμετείχαν στο ερωτηματολόγιο/έρευνα, ανήκαν σε διαφορετικές πολιτικές και ιδεολογικές ομάδες της χώρας τους, όμως κατέληξαν να δίνουν απαντήσεις οι οποίες όταν το ερώτημα έθετε μια κατάσταση στην οποία η ταυτότητα τους (η φυλή τους στην συγκεκριμένη περίπτωση) βρισκόταν σε ‘’αμφισβήτηση’’  ή ‘’κίνδυνο’’, οδηγούσαν σε περισσότερο συντηρητικές και δεξιές λύσεις και θέσεις.  Η αυξανόμενη αμφισβήτηση της θέσεως της Λευκής Φυλής εντός των Η.Π.Α, οδηγεί ολοένα και περισσότερους σε δεξιότερες θέσεις.
Ενδεικτικά τα τελευταία χρόνια κατά τα οποία κυβερνά ο Μπάρακ Ομπάμα, ολοένα και περισσότερες Φυλετιστικές και εθνικιστικές οργανώσεις κάνουν την εμφάνιση τους, ενώ σημαντικό ρόλο πλέον, παίζει το Φυλετικό ζήτημα εντός του κόμματος των Ρεπουμπλικάνων.

elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου