Σάββατο, 31 Μαΐου 2014

Κυβέρνηση. «Δεν ηττήθηκα εγώ που έχασα 827.929 ψήφους, αλλά ο πρώτος που έχασε 138.323»!!!


Οι κυβερνητικοί εταίροι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχασαν συνολικά στις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής 827.929 ψήφους, σε σχέση με αυτές του Ιουνίου 2012. Ταυτόχρονα, οι τρεις πρώην κυβερνητικοί εταίροι (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΔΗΜΑΡ), έχασαν συνολικά 1.144.217 ψήφους!!!, με αποτέλεσμα μάλιστα, το ένα από αυτά τα κόμματα να διαλυθεί. Παρόλα αυτά η κυβέρνηση αρνείται να αποδεχτεί την ήττα της...

Με απύθμενο πολιτικό θράσος, τα κόμματα της συγκυβέρνησης,
δεν κοιτάνε το εκλογικό χάλι τους, αλλά θεωρούν ότι νομιμοποιούνται επειδή και το πρώτο κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ) έχασε 138.323 ψήφους. Δηλαδή μας λέει κατάμουτρα η κυβέρνηση: «Δεν ηττήθηκα εγώ που έχασα 827.929 ψήφους, αλλά ο πρώτος που έχασε 138.323 ψήφους»!!! Και μας το λέει αυτό, παρά το γεγονός ότι τόσο η αντιπολίτευση όσο και η κυβέρνηση έδωσαν δημοψηφισματικό χαρακτήρα στις ευρωεκλογές και η κυβέρνηση έχασε κατά κράτος. 

Έτσι παρατηρείται το απίστευτο φαινόμενο, να συνεχίζουν να συγκυβερνούν και να λαμβάνουν εξοντωτικά λαϊκά μέτρα, το δεύτερο και τέταρτο κόμμα. Όμως, με αυτά τα αποτελέσματα και με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί, θα εξέλεγαν μόνο 86 βουλευτές και επομένως σήμερα στερούνται κάθε λαϊκού ερείσματος και στην ουσία (και όχι τυπικά) κάθε κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και πρέπει η κυβέρνηση να παραιτηθεί αμέσως.

Επιπλέον, από τι 54 εκλογικές περιφέρειες, ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε 33 εκλογικές περιφέρειες (το 61,11%) ενώ η ΝΔ κέρδισε μόνο 21 (δηλαδή το 38,89%). 
Αν η κυβέρνηση νομίζει ότι έχει τη λαϊκή στήριξη στο έργο της, δεν έχει παρά να συναινέσει στην κατάργηση του bonus των 50 εδρών και την άμεση προσφυγή στις κάλπες. Πρέπει επιτέλους να υπάρχει και στοιχειώδης πολιτική ευθιξία. 
 
hassapis-peter.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου