Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ
Προσπάθεια αθώωσης των υπευθύνων της Energa και της Hellas Power που κατηγορούνται ότι καταχράστηκαν περισσότερα από 250 εκατομμύρια ευρώ καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και επισημαίνει, ως….



απόδειξη της διαπλοκής το γεγονός ότι «δικηγόρος των υπευθύνων του σκανδάλου είναι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης».
Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ότι το Ελληνικό Δημόσιο και ο δήμος της Αθήνας δεν παρέστησαν ως πολιτική αγωγή στη δίκη των υπευθύνων της εταιρείας που κατηγορούνται για υπεξαίρεση χρημάτων που εισέπρατταν ως δημοτικά τέλη και φόρους χωρίς ποτέ να τα αποδώσουν.
Πάντως, ο ίδιος ο κ. Βορίδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ιστότοπου zougla.gr δεν αρνήθηκε τη σχέση του με τον μέτοχο της Energa Αχιλλέα Φλώρο, σημειώνοντας όμως ότι δεν χειρίζεται πλέον τις υποθέσεις τους. Δεν διευκρινίζεται όμως τότε σταμάτησε η νομική εκπροσώπηση.
Σχολιάζοντας το θέμα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης μίλησε για «πάρα πολύ σοβαρό θέμα ηθικής, πολιτικής τάξης και δεοντολογίας».
Μιλώντας στον «Αθήνα 9,84», κ. Παπαδημούλης τόνισε πως όταν ένα κορυφαίο στέλεχος της Ν.Δ. γίνεται, με δική του απόφαση, συνήγορος ανθρώπων που κατηγορούνται για κατάχρηση δημόσιου χρήματος, τότε υπάρχει ζήτημα όχι μόνο για τον κ. Βορίδη αλλά και για τη Ν.Δ., η οποία έσπευσε, μαζί με το ΠΑΣΟΚ, να καταργήσει το ασυμβίβαστο, λέγοντας ότι οι ίδιοι οι πολιτικοί οφείλουν να έχουν τα ηθικά ασυμβίβαστα κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

www.trelokouneli.gr