Δευτέρα, 14 Απριλίου 2014

Οι εγ-κλιματικές ενεργειακές προτάσεις του ΟΗΕ που θα επιβαρύνουν τους λαούς


PictureΓια αποφευχθεί μια παγκόσμια Ημέρα της Κρίσης του πλανήτη λόγω της υπερθέρμανσης του ο ΟΗΕ λέει ότι χρειάζονται μόνο... 
17 τρισεκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις κατά τα επόμενα 21 χρόνια!!! Και τι θα τα κάνει;
"Καθαρή" ενέργεια με πυρηνικούς σταθμούς και άλλες ΑΠΕ. 
Ο Youba Sakona, του Αφρικανικού (ACPC), από την Κούβα ο κλιματικός έξπερ Ramon Pichs Madruga, ο Ottmar Edenhofer, αντιπρόεδρος του IPCC και ο Rajendra Pachauri, πρόεδρος του IPCC- κρατούν στα χέρια από ένα αντίγραφο της έκθεσης του IPCC για την Κλιματική Αλλαγή 2014, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στο Βερολίνο 13 Απριλίου , 2014. Περήφανοι και πανευτυχείς!


Αυτά αποφάσισαν οι ερευνητές των Ηνωμένων Εθνών, κατά τη Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή στο Βερολίνο την Κυριακή  - οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο πρέπει να επιταχύνουν τις εξελίξεις για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την πυρηνική ενέργεια για να αντικαταστήσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και να περικόψουν τα αέρια του θερμοκηπίου.

"Αυτή η έκθεση αναδεικνύει την ανάγκη για ένα άνευ προηγουμένου επίπεδο διεθνούς συνεργασίας ", δήλωσε ο Rajendra Pachauri, πρόεδρος της IPCC, στους δημοσιογράφους στο Βερολίνο.


Διαβάστε τι είναι το IPCC Πως οι Ρόκφελερς 'εξαγοράζουν' την κλιματική αλλαγή | Ατζέντα 21

"Μετά την έκρηξη του άνθρακα κατά την τελευταία δεκαετία , ο 21ος αιώνας είναι τώρα ο αιώνας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας", δήλωσε ο Martin Kaiser, αναλυτής της πολιτικής για το κλίμα στην Greenpeace - η ΜΚΟ που έχει και στην Ελλάδα ταχθεί υπέρ των 'πράσινων' λύσεων, ζητώντας με επιστολή της από τον Στουρνάρα να μην μειώσει το πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά να δώσει 'δάνεια΄στον ήδη χρεωμένο λαό για να κάνει τα σπίτια του ...πράσινα.

Η επιτροπή διαπίστωσε ότι η σημαντική μείωση του κόστους της αιολικής και ηλιακής ενέργειας κάνουν το στόχο όλο και πιο ρεαλιστικό.  Δεν αναφέρθηκε, φυσικά καθόλου, στο ποιες είναι οι επιπτώσεις των ΑΠΕ στο περιβάλλον, ούτε φυσικά το ότι η γη είναι για καλλιέργεια προκειμένου να θρέψει τους κατοίκους της κι όχι για να γεμίσει με φωτοβολταϊκά!

Η επιτροπή προειδοποίησε ότι οι κυβερνήσεις δεν κάνουν αρκετά για να αποτρέψει τους σοβαρούς κινδύνους της υπερθέρμανσης του πλανήτη και πρέπει να 'επιταχύνουν'.

Φυσικά οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο 'συνεργάζονται' για τη μείωση των επιβλαβών εκπομπών, αλλά δεν θίγουν καθόλου το θέμα των 'εκπομπών' από ... τα αεροπλάνα, που επιδοτούνται ολοένα για να έχουν χαμηλού κόστους πτήσεις και να γεμίζουν τους ουρανούς με εκείνες τις περίεργες ουρές που δεν διαλύονται και σχηματίζουν σύννεφα και θολούρα. Ναι, εμείς τους λέμε χημικούς αεροψεκασμούς, αλλά εκείνοι τους λένε απλά καυσαέρια, αλλά κι έτσι να τα πεις (ας μην τους χαλάσουμε το χατήρι μια φορά) τη ζημιά την κάνουν.   Για ρίξτε μια ματιά πάνω από την Ευρώπη μια μέρα καθημερινή όπως η σημερινή. 
Εμείς από την άλλη, είμαστε οι βασιλιάδες (όπως πάντα) των κορόιδων. ΚΑΙ πληρώνουμε περισσότερο φόρο άνθρακα από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, ΚΑΙ πληρώνουμε μεγάλα χαράτσια για τις ΑΠΕ μέσω της ΔΕΗ, ΚΑΙ θα χαρίσουμε τον λιγνίτη μας σε όποιον αγοράσει για ψίχουλα τη ΔΕΗ. 
PictureΩραίο θέαμα, ε; αλλά κι' αυτό δεν μιλάει κανείς!


Κι ενώ η Κίνα δέχεται να 'συμμορφωθεί' προς τα υποδείξεις και αντί να εκσυγχρονίσει τα υπάρχοντα εργοστάσια της προκειμένου να μην έχει τόσες εκπομπές αερίων, η Ιαπωνία από την άλλη, της οποίας η γούνα έχει καεί μετά την καταστροφή της Φουκουσίμα 2011, κάνει μια κίνηση προς τα πίσω, προς τον άνθρακα. Στο πλαίσιο των πολιτικών που θεσπίστηκαν από τον πρωθυπουργό Σίνζο Αμπε, όλοι οι  αντιδραστήρες πυρηνικής ενέργειας στην Ιαπωνία θα είναι κλειστοί από το 2030.

Στις 11 Απριλίου , υπουργικό συμβούλιο της Ιαπωνίας ενέκρινε ένα σχέδιο ενέργειας που αναδεικνύει τον άνθρακα ως κύρια πηγή ηλεκτρικής ενέργειας , αλλά δεν δίνει έμφαση στις καθαρές ενεργειακές πολιτικές, όπως η αιολική, η ηλιακή και η γεωθερμική ενέργεια.

Οι ΗΠΑ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο των καταναλωτών άνθρακα και ο Ομπάμα προωθεί τις ΑΠΕ για να μειώσει τον αριθμό των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα, είναι δε ο κύριος πρωταγωνιστής της προώθησης των.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η Γερμανία, η οποία, ενώ συμμετέχει στο ράλι παραγωγής και πώλησης φωτοβολαϊκών και τρέχει να ανταγωνιστεί την Κίνα και τις ΗΠΑ, ξαφνικά αποφασίζει να κλείσει σταθμούς πυρηνικής ενέργειας, να χαμηλώσει τον φόρο άνθρακα στην Ε.Ε. και να στραφεί η ίδια πίσω στο λιγνίτη, θεωρώντας τον ως πιο οικονομική λύση για τη βιομηχανική της παραγωγή. Η δε Αγγλία ετοιμάζεται να ανοίξει το δικό της σταθμό πυρηνικής ενέργειας.

Εμείς από την άλλη, είμαστε οι βασιλιάδες (όπως πάντα) των κορόιδων. ΚΑΙ πληρώνουμε περισσότερο φόρο άνθρακα από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους ΚΑΙ πληρώνουμε μεγάλα χαράτσια για τις ΑΠΕ μέσω της ΔΕΗ ΚΑΙ θα χαρίσουμε τον λιγνίτη μας σε όποιον αγοράσει για ψίχουλα τη ΔΕΗ.

Πείτε μας, λοιπόν, αν υπάρχει ίχνος λογικής στη συνεχή αλλαγή παραγωγής ενέργειας εκ μέρους των ξεπουλημένων στα μονοπωλιακά συμφέροντα παγκόσμιων κυβερνήσεων που απαρτίζουν τον ΟΗΕ - τον Οργανισμό Ηνωμένων Εγκληματιών. Το μόνο που εξυπηρετεί είναι περισσότεροι φόροι, περισσότερες 'επενδύσεις' των οποίων το κόστος μετακυλίεται στους καταναλωτές, αύξηση των τιμών τροφίμων και μια συνεχής κλιματική γκρίνια για την επιβολή της Ατζέντας 21. Στο τέλος, εκεί που πάντα καταλήγουν, είναι στη γνωστή κι αγαπημένη τους φράση: Είστε πολλοί πάνω στον πλανήτη και δεν ξέρουμε πως να σας ταΐσουμε και να σας ζεστάνουμε. Πάντως με φωτοβολταϊκά, δεν θα το πετύχουν!

© AllNewz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου