Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Συγκρούστηκαν Μουσουλμάνοι και Χριστιανοί στην Αίγυπτο


Egypt-flagΣτην… ανεπτυγμένη Αίγυπτο και έναν ακριβώς μήνα με τα τις δηλώσεις της Ισλαμικής Αδελφότητας προς τα μέλη της, να σφάξουν τις...
Χριστιανές, ξέσπασαν επεισόδια ανάμεσα σε Μουσουλμάνους και Χριστιανούς.
Με ανούσια αφορμή, ένα μικρό τροχαίο στα περίχωρα του Καΐρου και συγκεκριμένα στην περιοχή Qalyoubia’s Al-Khosous, ξέσπασαν βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα σε Ορθόδοξους Χριστιανούς και υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας με αποτέλεσμα έναν νεκρό και 4 τραυματισμένους. Τα επεισόδια εξελίχθησαν σε ανταλλαγή πυροβολισμών με κυνηγετικά όπλα με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός ένας άνδρας ονόματι Ρομάνι Μιλάντ. Δεν είναι πρώτη φορά που στη συγκεκριμένη περιοχή ξεσπούν θρησκευτικές συγκρούσεις.
Η καταπίεση στους Χριστιανούς της χώρας είναι ολοένα και μεγαλύτερη, με απόπειρες απαγωγών, δολοφονίες, βιασμούς γυναικών και έντονο προσηλυτισμό. Σύμφωνα με αναλυτές του Αραβικού κόσμου, οι διαφορές Ισλαμιστών, Χριστιανών και μετριοπαθών Μουσουλμάνων, ίσως οδηγήσουν σύντομα σε κατάρρευση της χώρας, ενώ περίπου 200 επιχειρήσεις χριστιανών και 30 εκκλησίες, έχουν καταστραφεί από ισλαμιστές.

www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου