Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Κυρία, κυρία! έχω μια καιρική απορία!

PictureΔιαβάζω, καλή μου κυρία, στο newsit.gr ότι η "Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες συνοδευμένες από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους"
Picture Και παρακάτω λέει και τις περιοχές όπου θα γίνουν τα 'έντονα φαινόμενα' -ισχυρές βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις- και πολλές από αυτές είναι και αγροτικές.

Μετά ακούω την... πρόγνωση καιρού στον ΑΝΤ1 από το αξιαγάπητο παπαπαγαλάκι της μετεωρολογίας, κο Τάσο Αρνιακό, και τι λέει; Απλά θα βρέξει! Κι επειδή το παίζει και χαριτωμένος λέει και μια παλιά ρήση που υποτίθεται λένε οι αγρότες: "Του Απρίλη η βροχή, κάθε σταγόνα και φλουρί!"

Η απορία μου -μάλλον είναι δυο- είναι οι εξής:
  1. Άλλο καιρό κάνει στο newsit.gr και άλλο στον ΑΝΤ1;
  2. Οι σταγόνες της βροχής μετριούνται σε φλουριά. Το χαλάζι σε τι νόμισμα μετριέται;

"Σε αργύρια", μου απάντησε η κυρία μου. "Στο ίδιο νόμισμα, μέρες που είναι, που πληρώθηκε ο προδότης του Χριστού και με το οποίο πληρώνονται και οι μετεωρολόγοι μας. Όσο για τα χαλάζι... ετοιμάσου να το πληρώσεις σε ευρώ, όταν καταστραφούν οι καλλιέργειες κι αυξηθούν τα τρόφιμα. Το πληρώνεις ήδη βέβαια, μέσω του ΕΛΓΑ για να τα παίρνει η 3D και να κάνει δήθεν χαλοζοπροστασία σχεδόν όλο το χρόνο. Το πληρώνεις και σε υγεία γιατί αυτοί ρίχνουν παντού ιωδιούχο άργυρο, άκρως τοξικό συστατικό. Μετά το ξαναπληρώνεις με τους χημικούς αεροψεκασμούς και την ενίσχυση των χαμηλού κόστους πτήσεων που επίσης ψεκάζουν. Γενικά να ξέρεις, εσύ πληρώνεις με ευρώ, αλλά αυτοί πληρώνονται σε αργύρια..."


allnewz.weebly.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου