Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Απίστευτο! Επιστράτευσαν ως και τον Έλληνα ζωγράφο Παναγιώτη Τέτση για να μας 'πουλήσουν' την κλιματική αλλαγή!

PictureΗλιοβασίλεμα του Turner
Μια νέα μελέτη αναλύει πίνακες παλιούς και πηγαίνει πίσω στο 1500 για να μελετήσει τον τρόπο που οι ατμοσφαιρικοί ρύποι επηρεάζουν το κλίμα, καθώς δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι, όπως λένε, για να παρθούν στοιχεία για το πως αλλάζει το κλίμα.

 Συγκεκριμένα, ερευνητές της Ακαδημίας Αθηνών λένε ότι... μπόρεσαν να χρησιμοποιούν απεικονίσεις ηλιοβασιλεμάτων για να μετρήσουν κάτι που ονομάζεται aerosol optical depth (AOD  οπτικό βάθος αερολύματος) δηλαδή τα σωματίδια ή αερολύματα στην ατμόσφαιρα.

Παλιά, πριν τη βιομηχανοποιημένο εποχή, αυτά τα σωματίδια θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν πράγματα όπως σκόνη, καπνός και το 'πιο σημαντικό', όπως το αναφέρουν, ηφαιστειακή τέφρα. Σε αυτά, σήμερα, προστίθενται στο μίγμα και οι βιομηχανικοί ρύποι.

Όπως αναφέρει το άρθρο, και όπως κι εμείς έχουμε πολλές φορές επισημάνει, ("Τα ηλιοβασιλέματα του θανάτου") όταν συσσωρεύονται πολλά αερολύματα, ανεξάρτητα από την πηγή, διασκορπίζουν το φως του ήλιου. Τα χρώματα που βλέπουμε κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος σε έντονη κόκκινο-πορτοκαλί απόχρωση, φαινόμενο που μπορεί να διαρκέσει έως και τρία χρόνια μετά από μια ηφαιστειακή έκρηξη.

Αναλύοντας τις εκατοντάδες έργων ζωγραφικής κατά την πάροδο των ετών, οι ερευνητές λένε ήταν σε θέση να δείξουν πώς οι πιο έξοχες απεικονίσεις ηλιοβασιλεμάτων ήταν ζωγραφισμένες στον απόηχο αυτών των εκρήξεων. Τα έργα ζωγραφικής, συσχετίστηκαν με ιστορικά στοιχεία που υπήρχαν - το ρεκόρ του πάγου και τεκμηριωμένη ηφαιστειακή δραστηριότητα - για την πρόβλεψη της AOD σε εντυπωσιακό βαθμό ακρίβειας.

Και για να το 'αποδείξουν', οι ερευνητές ζήτησαν από τον καλλιτέχνη Παναγιώτη Τέτση να ζωγραφίσει τον ήλιο να δύει πάνω από το νησί της Ύδρας δύο φορές : πριν και μετά από ένα σύννεφο σκόνης που πέρασε πάνω από την περιοχή.

PictureΗ ζωγραφική και η φωτογραφία στα αριστερά ελήφθησαν μετά το σύννεφο σκόνης, κατά τη διάρκεια υψηλότερης συσσώρευσης σωματιδίων
"Το κύριο συμπέρασμα της εργασίας", σύμφωνα με τους δημιουργούς του, είναι ότι "η φύση μιλάει στις καρδιές και τις ψυχές των καλλιτεχνών".  Αλλά δεν σταμάτησαν εκεί. Τονίζουν ότι υπάρχει ένας διεπιστημονικός λόγος για ενδιαφέρον, καθώς : «Έχουμε διαπιστώσει ότι,  όταν ζωγραφίζουν ηλιοβασιλέματα, είναι ο τρόπος που ο εγκέφαλός τους αντιλαμβάνεται τα πράσινα και τα κόκκινα που περιέχου σημαντικές περιβαλλοντικές πληροφορίες", δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας Χρήστος Ζερεφός, ο οποίος είναι ατμοσφαιρικός ερευνητής.

Αυτό συμβαίνει γιατί τα αερολύματα από ηφαιστειακές εκρήξεις έχουν σημαντικές επιπτώσεις στο κλίμα μας. Μπορούν ακόμα και να είναι υπεύθυνες για τη λεγόμενη 'παύση' στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Κατανοώντας τις κλιματικές συνθήκες αυτό μέσω των έργων ζωγραφικής οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι μπορεί να βοηθήσει στην βελτίωση των προβλέψεων για τις μελλοντικές κλιματικές αλλαγές, αναφέρει το άρθρο.

Κι εμείς κατανοώντας πλέον το πως σκέφτεστε, μπορούμε να σκιτσάρουμε άνετα το προφίλ σας και να σας πούμε με σιγουριά: Όχι κύριοι, η μούφα της κλιματικής αλλαγής και το στρώσιμο του χαλιού για μελλοντικές μεθόδους Γεωμηχανικής δεν θα περάσει!!! Η 'στάχτη' της Γεωμηχανικής στα μάτια μαςΔώστε και στον κο Τέτση να διαβάσει κι αυτά:  Χημικοί αεροψεκασμοί και σκόνη από την Αφρική και αυτό Πως έρχεται αυτή η σκόνη από την Αφρική και μετά πείτε του να μας ζωγραφίσει τους χημικούς αεροψεκασμούς και το χααρπ. Α ναι... πείτε του να σας κάνει και το πορτρέτο... για την Πινακοθήκη των Πουλημένων...
Φαίνεται το ότι έχουν πολύ χρήμα οι μάγκες και το σκορπάνε!


allnewz.weebly.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου