ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είναι φτωχότερος από ολόκληρη σχεδόν την κυβέρνησή του αλλά και από τους συμβούλους του στο Κρεμλίνο, σύμφωνα με τα στοιχεία για το πόθεν έσχες των….



πολιτικών προσώπων που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Το 2013 τα έσοδα του Πούτιν ανήλθαν στο ποσό των 3,7 εκατομμυρίων ρουβλιών (74.000 ευρώ) και ήταν μειωμένα σε σχέση με το 2012. Ο πρόεδρος της Ρωσίας κατέχει ένα διαμέρισμα 77 τετραγωνικών μέτρων, ένα οικόπεδο 1,5 στρέμματος, ένα γκαράζ 18 τετραγωνικών και τρία αυτοκίνητα.
Ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ κέρδισε πέρσι 4,3 εκ. ρούβλια (85.800 ευρώ). Ζει σε ένα σπίτι 368 τετραγωνικών και έχει ένα οικόπεδο 4.700 τετραγωνικών μέτρων.
Ο πρόεδρος, ο οποίος εμφανίζεται να ζει μια λιτή ζωή, κέρδισε λιγότερα χρήματα από τον εκπρόσωπό του, τον Ντμίτρι Πεσκόφ που δήλωσε 9,2 εκατομμύρια ρούβλια (185.000 ευρώ) και από τον εκπρόσωπό του στην Κάτω Βουλή, τον Γκάρι Μινχ ο οποίος είχε έσοδα 50,7 εκ. ρουβλιών ή 1 εκατ. ευρώ.
Από τα μέλη της κυβέρνησης, μόνο τρεις υπουργοί είχαν εισοδήματα χαμηλότερα εκείνων του Πούτιν: ο υπουργός Γεωργίας Νικολάι Φεντόροφ, ο υπουργός Τηλεπικοινωνιών Νικολάι Νικιφόροφ και ο υπουργός Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Σεργκέι Ντονσκόι που δήλωσαν έσοδα 3,5-3,6 εκατομμύρια ρούβλια (71.000-73.000 ευρώ).
Όσον αφορά τώρα στους δικούς μας πολιτικούς σύμφωνα με τα πόθεν έσχες του 2013 που δήλωσαν, είναι σαφώς πιο πλούσιοι από τον Ρώσο πρόεδρο.
-Νάντια Βαλαβάνη: Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έχει τις εξής καταθέσεις: 363.879 λίρες Αγγλίας και 452.930 ευρώ! Αυτό θα πει οικονομία!
- Γεωργία Μαρτίνου: Η βουλευτής της ΝΔ και γόνος εφοπλιστικής οικογένειας έχει 156 ακίνητα!
- Γιώργος Παπανδρέου: Τι να πει κανείς για τον πρώην πρωθυπουργό; Εν μέσω κρίσης αυγάτισε τις καταθέσεις του κατά 180.000 ευρώ. (διαβάστε περισσότερα εδώ)
- Ντόρα Μπακογιάννη: 2 αγροτεμάχια στη Γαλλία, 26 ακίνητα με τον σύζυγο της και από κοινού μεγάλο χαρτοφυλάκιο και καταθέσεις 1,2 εκατ. ευρώ, και 3,9 εκατ. δολάρια Αμερικής.
- Βασίλης Καπερνάρος: Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και γνωστός δικηγόρος δήλωσε 177.733 ευρώ μαζί με τη σύζυγο του. Επίσης έχει 42 ακίνητα και υψηλές καταθέσεις.
Και μην ξεχνάμε βέβαια την πιο τρανταχτή περίπτωση. Αυτή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τσουκαλά που είχε δηλώσει καταθέσεις ενός εκατομμυρίου ευρώ από την εθελουσία στην τράπεζα που εργαζόταν και ως αποζημίωση ασφάλισης όπως είχε δηλώσει ο ίδιος.
Τον Δημήτρη Τσουκαλά φαίνεται ότι ξεπερνά το πιο εύπορο μέλος της ρωσικής κυβέρνησης που είναι ο Μιχαήλ Αμπίζοφ, υπουργός αρμόδιος για θέματα διαφάνειας, ο οποίος δήλωσε 282 εκατομμύρια ρούβλια (5,7 εκατομμύρια ευρώ) και ξεπέρασε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ιγκόρ Σουβάλοφ που, εκτός από τα 226 εκατομμύρια ρούβλια που δηλώνει, διαθέτει επίσης μια Μερσεντές, μια λιμουζίνα και μια σύζυγο με εισοδήματα μεγαλύτερα από τα δικά του.

www.trelokouneli.gr