Τρίτη, 8 Απριλίου 2014

Το Κίεβο ανοίγει την πόρτα της κολάσεως - Στέλνει τη Blackwater στο Ντόνετσκ εναντίον ρωσόφωνων πολιτών.

Η «κυβέρνηση» του Κιέβου αποφάσισε να στείλει ειδικές δυνάμεις της Ουκρανίας και τους εκτελεστές της Blackwater στις πόλεις του Λούγκανσκ, του Χάρκοβο και του Ντόνετσκ προκειμένου να καταστείλει τις διαδηλώσεις των
Ρωσόφωνων πολιτών και να αποτρέψει... την αυτονόμηση των περιφερειών αυτών όπως συνέβη στην Κριμαία. Κάτι πάντως που ήδη έχουν πράξει στο Ντόνετσκ ανακηρύσσοντας «Ανεξάρτητη Δημοκρατία».
Επικαλείται η παράνομη κυβέρνηση του Κιέβου, όπως τη χαρακτηρίζει η Μόσχα, επικαλείται ως λόγο επέμβασης στις τρεις αυτές περιφέρειες της νοτιοανατολικής Ουκρανίας την ανάκτηση του οπλισμού που έχουν πάρει οι πολίτες εισβάλλοντας στα κτίρια των δυνάμεων ασφαλείας.
Φαίνεται όμως αποφασισμένη, με την παρότρυνση της Δύσης,  να ρίξει λάδι στη φωτιά και να αιματοκυλίσει τις περιοχές αυτές, όπως έκανε με τις προβοκάτσιες στην πλατεία Μειντάν. Και το ερώτημα είναι, η Ρωσία θα ανεχθεί κάτι τέτοιο; Ασφαλώς όχι.
Έχει στείλει ήδη στο μήνυμα της στην «κυβέρνηση» του Κιέβου και στη Δύση και ήδη συγκεντρώνει δυνάμεις στα σύνορα με την Ουκρανία, ενώ με εντολή από το Κρεμλίνο είναι σε ετοιμότητα δυνάμεις των Spetsnaz προκειμένου να επέμβουν και να αποτρέψουν προβοκάτσιες σε βάρος του Ρωσόφωνου λαού.
Η αποστολή Ουκρανικών ειδικών δυνάμεων και των εκτελεστών της Blackwater στο Λούγκανσκ, Χάρκοβο και Ντόνετσκ ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου του Κιέβου και πρόεδρο της Ουκρανίας Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ.
«Εναντίον των αυτονομιστών που προέβησαν σε καταλήψεις των διοικητικών κτιρίων θα ληφθούν αντιτρομοκρατικά μέτρα», είπε, μιλώντας στο Κοινοβούλιο.
Λίγη ώρα αργότερα δήλωσε στο κανάλι της Ουκρανικής τηλεόρασης πώς «το στρατηγείο διαχείρισης κρίσεων θα λάβει αντιτρομοκρατικά μέτρα εναντίον εκείνων που πήραν τα όπλα σε περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας». Σημειώνεται πώς σε μια κίνηση εκφοβισμού των ρωσόφωνων πολιτών η «κυβέρνηση» του Κιέβου έστειλε χθες αεροσκάφη Mig-29 να περνάνε πάνω από τα κεφάλια τους.
Ρωσικά δημοσιεύματα αναφέρουν πώς ήδη αναπτύσσονται Ουκρανικές ειδικές δυνάμεις με πλήρη φόρτο και εξοπλισμό στα περίχωρα του Ντόνετσκ, ενώ στην ίδια περιοχή, κάποια άλλα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για μεταφορά ομάδων της ιδιωτικής αμερικανικής δύναμης Blackwater.
Η κατάσταση μυρίζει «μπαρούτι» και ως φαίνεται η «κυβέρνηση» του Κιέβου είναι έτοιμη να προκαλέσει ανάφλεξη στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ουκρανίας «βάφοντας» με αίμα Ουκρανών πολιτών τα χέρια της για ακόμη μία φορά, μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ΗΠΑ και της Ε.Ε.
Μία κίνηση της όμως θα είναι αρκετή για την επέμβαση της ρωσικής στρατιωτικής δύναμης σε ολόκληρη πλέον τη νοτιονατολική Ουκρανία.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου