Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Η ΕΕ θέλει να επιβάλλει εμπάργκο όπλων στη Ρωσία! - Kορυφαίος κίνδυνος για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις


Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συνεδριάζουν εκτάκτως στις Βρυξέλλες  σχεδιάζουν την επιβολή εμπάργκο στο εμπόριο όπλων στη Ρωσία, όπως μεταδίδει η Wall Street Journal! 
 
Κάτι τέτοιο θα είχε... συγκλονιστικές επιτπώσεις, φυσικά στο αξιόμαχο των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων αφού το 50% της ελληνικής αεράμυνας σε αριθμούς και ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό σε ότι αφορά την αξοπιστία της, αποτελείται από ρωσικά οπλικά συστήματα. Συγκεκριμένα θα μείνουν χωρίς ανταλλακτικά ι S-300PMU1, τα Tor-M1, τα OSA AK/AKM και πρακτικά θα καταρρεύσει η ελληνικήα αεράμυνα.
 
Επίσης τα ZUBR θα καταστραφούν από την ακινησία, ενώ ο Στρατός θα υποφέρει όχι μόνο σε ότι αφορα τα αντιαεροπορικά του, αλλά και τα ΤΟΜΑ BMP-1 από τα οποία έχει σε υπηρεσία κάπου 350 οχήματα.
 
Και φυσικά παύει η υποστήριξη των Kornet-E τα οποία αποτελούν το κορυφαίο αντιαποβατικό όπλο του Στρατού στα νησιά. Το ίδιο ισχύει και για τα αντιαρματικά συστήμαατα Fagot και αρκετά άλλα ρωσικά οπλικά συστήματα.
 
Το τραγικό είναι ότι σε καμία άλλη χώρα δεν πουλάει ρωσικά οπλικά συστήματα η Ρωσία, πλην Ελλάδος, οπότε αν κάποιος βγει ζημιωμένος αυτός θα είναι η Ελλάδα και όχι η Ρωσία...
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σχέδιο οι ενέργειες της Ρωσίας στην Κριμαία χαρακτηρίζονται ως «εισβολή» ενώ προβλέπεται και το «πάγωμα» των διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία για τη χορήγηση βίζα.
 
Στο προσχέδιο γίνεται επίσης αναφορά στην πιθανότητα η ΕΕ να λάβει «στοχευμένα μέτρα» κατά της Ρωσίας αν αυτή δεν αλλάξει την πορεία της!
 
Ζητείται, ακόμα, από την Ρωσία να προχωρήσει χωρίς καθυστέρηση στην έναρξη διαβουλεύσεων με την Ουκρανία.
 
Παράλληλα οι ΥΠΕΞ της ΕΕ φαίνεται να αποφασίζουν την αναστολή της συμμετοχής τους στη σύνοδο των G8 τον Ιούνιο 
 
Όσον αφορά το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ουκρανία οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ επαναλαμβάνουν την πρόθεση της ΕΕ να στηρίξει πλήρως τη χορήγηση ενός διεθνούς πακέτου βοήθειας για την κάλυψη των άμεσων αναγκών της Ουκρανίας.
 
Στο προσχέδιο αναφέρεται, τέλος, ότι εξετάζεται το πάγωμα των περιουσιών των Ουκρανών που ευθύνονται για τη διαφθορά στη χώρα.
 
Την ίδια ώρα σε δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομικών της Ουκρανίας οριοθέτησε τις ανάγκες της χώρας του για τα επόμενα δύο χρόνια σε 15 δισ. επισημαίνοντας ότι αυτά θα μπορούσαν να προέλθουν από το «παγωμένο» δάνειο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου