Κυριακή, 2 Μαρτίου 2014

Jean Richepin: «Γκρεμίστε όλη την Ελλάδα σε βάθος 100 μέτρων!»


Γκρεμίστε όλη την Ελλάδα σε βάθος 100 μέτρων.
Αδειάστε όλα τα μουσεία σας, από όλον τον κόσμο.
Γκρεμίστε κάθε τι Ελληνικό από όλο τον πλανήτη.
Έπειτα σβήστε την Ελληνική γλώσσα από παντού.


Από την...
ιατρική σας, την φαρμακευτική σας.
Από τα μαθηματικά σας (γεωμετρία, άλγεβρα)
Από την φυσική σας, χημεία
Από την αστρονομική σας
Από την πολιτική σας
Από την καθημερινότητα σας.

Διαγράψτε τα μαθηματικά, διαγράψτε κάθε σχήμα, κάντε το τρίγωνο-οκτάγωνο, την ευθεία-καμπύλη, σβήστε την γεωμετρία από τα κτίρια σας, τους δρόμους σας, τα παιχνίδια σας, τα αμάξια σας, σβήστε την ονομασία κάθε ασθένειας και κάθε φαρμάκου, διαγράψτε την δημοκρατία και την πολιτική, διαγράψτε την βαρύτητα και φέρτε το πάνω κάτω, αλλάξτε τους δορυφόρους σας να έχουν τετράγωνη τροχιά, αλλάξτε όλα τα βιβλία σας (γιατί παντού θα υπάρχει και έστω μια ελληνική λέξη), σβήστε από την καθημερινότητα σας κάθε ελληνική λέξη, αλλάξτε τα ευαγγέλια, αλλάξτε το όνομα του Χριστού που και αυτό βγαίνει από τα Ελληνικά και σημαίνει αυτός που έχει το χρίσμα, αλλάξτε και το σχήμα κάθε ναού (να μην έχει την ελληνική γεωμετρία), σβήστε τον Μέγα Αλέξανδρο, σβήστε όλους τους Μυθικούς και Ιστορικούς ήρωες, αλλάξτε την παιδεία σας, αλλάξτε το όνομα της ιστορίας, αλλάξτε τα ονόματα στα πανεπιστήμια σας, αλλάξτε τον τρόπο γραφής σας, χρησιμοποιήστε τον αραβικό, διαγράψτε την φιλοσοφία, διαγράψτε, διαγράψτε, διαγράψτε.
Θα πείτε «δεν γίνεται».

Σωστά, δεν γίνεται γιατί μετά δεν θα μπορείτε να στεριώσετε ούτε μία πρόταση! Δεν γίνεται να σβήσει η Ελλάδα, ο Έλληνας, η προσφορά του πάνω σε αυτόν τον πλανήτη.
Η πρόκληση πάντως ισχύει.»

Jean Richepin (1849 – 1926)

 tsantiri.gr 

3 σχόλια:

 1. της μανα σου το μουνι μπασταρδε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Λαθος καταλαβες φανταζομαι.
   Διαβασε την τελευταια προταση και θα καταλαβεις οτι εξυμνει την Ελλαδα, δεν την βριζει.

   Διαγραφή
 2. Σωστα η ΕΛΛΑΔΑ και οι ΕΛΛΗΝΕΣ δεν θα σταματησουν ΠΟΤΕ να υπαρχουν,οτι και να γινει.ΜΙΑ φλογα,μια σπιθα οπως η -κινηση-της ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ Κ.Ο.Α. μας δειχνει οτι παντα θα υπαρχουν ΕΛΛΗΝΕΣ που θελουν πραγματικα να δειξουν,τον δρομο για την λευτερια της ΠΑΤΡΙΔΑΣ και τιποτε αλλο.ΕΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ,μπειτε στο μπλοκ και διαβαστε.Τα συμπερασματα δικα σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή