Κυριακή, 2 Μαρτίου 2014

Αυτομόλησε και η ναυαρχίδα του Ουκρανικού Στόλου φρεγάτα "Hetman Sahaidachny"


Αυτομόλησε και η ναυαρχίδα του ουκρανικού Ναυτικού, η φρεγάτα Hetman Sahaidachny. Αρνήθηκε να ακολουθήσει τις διαταγές του Κιέβου και να επιστρέψει...
στο λιμάνει της μετά από συμμετροχή σε επιχείρηση του ΝΑΤΟ στον κόλπο του Άντεν, όπου το σκάφος φέρει τη Ρωσική ναυτική σημαία.
Υπήρξαν αντικρουόμενες πληροφορίες σχετικά με το πού ακριβώς βρίσκεται το σκάφος, αλλά ένας Ρώσος γερουσιαστής έχει επιβεβαιώσει στην Izvestia ότι η φρεγάτα αυτομόλησε προς τη ρωσική πλευρά. «Η ναυαρχίδα της Ουκρανίας το Hetman Sahaidachny έχει έρθει με το μέρος μας σήμερα» δήλωσε ο γερουσιαστής Igor Morozov, μέλος της επιτροπής για τις διεθνείς υποθέσεις, στην Izvestia. «Το πλήρωμα έχει εκπληρώσει την εντολή του αρχηγού των Ένοπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανούκοβιτς» πρόσθεσε.
Ο πρoσωρινός «πρωθυπουργός» Arseniy Yatsenyuk, είχε ζητήσει νωρίτερα τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μην αφήσει την φρεγάτα να περάσει μέσω του στενού του Βοσπόρου, σύμφωνα με το Κίεβο Times… Επειδή ο Κυβερνήτης του πλοίου και επικεφαλής των Ναυτικών Δυνάμεων της Ουκρανίας στην επιχείρηση, Υποναύαρχος Andrey Tarasov παράκουσε τις εντολές από το Κίεβο.
Το Hetman Sahaidachny επιστρέφει στην Σεβαστούπολη της Κριμαίας μετά από συμμετοχή σε μια κοινή επιχείρηση καταπολέμησης της πειρατείας με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ στο Κέρας της Αφρικής, αναφέρει UNN την Παρασκευή, επικαλούμενος το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας. Στις 26 Φεβρουαρίου, μετά τη διέλευση της διώρυγας του Σουέζ, το πλοίο μπήκε στη Μεσόγειο Θάλασσα και αναμένεται να είναι στη Σεβαστούπολη στις αρχές Μαρτίου.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου