Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Εντοπίστηκαν αντικείμενα που ίσως ανήκουν στο εξαφανισμένο Boeing


Παγκόσμιος συναγερμός έχει σημάνει μετά την πληροφορία ότι εντοπίστηκαν αντικείμενα στον Ινδικό Ωκεανό που
ενδεχομένως ανήκουν στο εξαφανισμένο  Boeing 777 της Malaysia Airlines. Δύο αντικείμενα εντοπίστηκαν από δορυφορικές λήψεις, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Αυστραλίας. Οι αρχές της χώρας έδωσαν και στη δημοσιότητα δύο φωτογραφίες από τα αντικείμενα...


1



Σε συνέντευξη Τύπου στην Καμπέρα η αυστραλιανή Αρχή για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (AMSA) ανέφερε ότι το ένα εκ των αντικειμένων έχει μήκος 24 μέτρων.
au
«Τα αντικείμενα είναι σχετικά ασαφή. Είναι αντικείμενα ενός ορισμένου μεγέθους, πιθανόν μέσα στη θάλασσα, που βυθίζονται και ανεβαίνουν στην επιφάνεια» κατά διαστήματα, εξήγησε ο Τζον Γιανγκ, αξιωματούχος της  AMSA, και πρόσθεσε ότι το μεγαλύτερο (από τα δύο αντικείμενα) δείχνει να είναι 24 μέτρα, ενώ το άλλο είναι μικρότερο.
Οι αυστραλιανές αρχές στέλνουν στην περιοχή – περίπου 3000 χιλιόμετρα δυτικά του Περθ στον Ινδικό Ωκεανό- τέσσερα αεροσκάφη και δύο πλοία για να ερευνήσουν και πιθανώς να ανασύρουν τα εν λόγω αντικείμενα.
Μιλώντας νωρίτερα στο κοινοβούλιο ο Αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ είπε ότι «νέες και αξιόπιστες πληροφορίες έχουν έρθει στο φως σε σχέση με την αναζήτηση … στο νότιο Ινδικό Ωκεανό».
me
«Η αυστραλιανή Αρχή για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (AMSA) έχει λάβει πληροφορίες που βασίζονται σε δορυφορικές εικόνες αντικειμένων που πιθανώς να σχετίζονται με την αναζήτηση», διευκρίνισε, σημειώνοντας ότι αεροσκάφη είναι καθ “οδόν προς την περιοχή όπου βρέθηκαν τα αντικείμενα.
Ο κ. Άμποτ είπε επίσης ότι έχει ήδη μιλήσει τηλεφωνικά με τον ομόλογό του της Μαλαισίας, Νατζίμπ Ραζάκ, ενώ προειδοποίησε ότι τα αντικείμενα δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί.
boeing0 519 355
«Το έργο του εντοπισμού αυτών των αντικειμένων θα είναι εξαιρετικά δύσκολο και μπορεί να αποδειχθεί ότι δεν είναι σχετικά με την αναζήτηση της πτήσης MH370», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Και ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας Χισαμουντίν Χουσέιν ανέφερε ότι τα δύο αντικείμενα που βρέθηκαν στο νότιο Ινδικό Ωκεανό είναι πιθανόν να αποτελούν μέρος του αεροσκάφους της Malaysia Airlines. «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι έχουμε μια νέα ένδειξη, είπε μιλώντας στους δημοσιογράφους στην Κουάλα Λουμπούρ.
Υπενθυμίζεται ότι το Boeing 777 της Malaysia Airlines που μετέφερε 239 άτομα επιβάτες και πλήρωμα εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου μετά την απογείωση του από το διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ.
Έκτοτε βρίσκεται σε εξέλιξη μια άνευ προηγουμένου πολυεθνική έρευνα, η οποία επικεντρώνεται σε δύο περιοχές αναζήτησης που σχετίζονται με βασικούς αεροδιαδρόμους. Ο πρώτος είναι σε χερσαία περιοχή στο τόξο βόρεια από το Λάος προς την Κασπία Θάλασσα και ο δεύτερος από τα νότια σε όλο τον Ινδικό Ωκεανό, δυτικά του νησιού Σουμάτρα της Ινδονησίας προς τα δυτικά της Αυστραλίας. Η Αυστραλία ερευνά στο νότιο τμήμα του νοτίου διαδρόμου, με τη βοήθεια του αμερικανικού ναυτικού.
www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου