Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Παρισινή αιθαλομίχλη και ... ευρωπαϊκά ιπτάμενα τζάκια!


PictureΤην Παρασκευή τα επίπεδα μόλυνσης στο Παρίσι ανέβηκαν ξεπερνώντας και τις πιο διάσημες σε μόλυνση πόλεις του κόσμου. Η Πόλη του Φωτός έγινε η Πόλη του Νέφους!
Έκτακτο μέτρο εκ περιτροπής κυκλοφορίας των οχημάτων εφαρμόζεται από σήμερα στο Παρίσι, για πρώτη φορά από το 1997, με στόχο να διαλυθεί το πυκνό νέφος που έχει καλύψει την πόλη - μονά-ζυγά εναλλάξ. 
Οι αρχές επέτρεψαν τη... δωρεάν χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς καθώς και των προγραμμάτων ενοικίασης ποδηλάτων και ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων και παράλληλα εκδόθηκαν οδηγίες για τις ευπαθείς ομάδες.
Το πρόβλημα δεν άφησε ανεπηρέαστο το γειτονικό Βέλγιο. Τα ανώτατα επιτρεπτά όρια ταχύτητας στους αυτοκινητοδρόμους μειώθηκαν, ενώ στη Βαλονία οι αρχές επίσης αποφάσισαν τη δωρεάν χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς έως ότου βελτιωθεί η κατάσταση.
Εντάξει... εκεί δεν φταίνε τα τζάκια, φταίνε τα αυτοκίνητα; Λάθος!!! Τα τζάκια μάλλον φταίνε, αλλά τα ιπτάμενα, γιατί μια ματιά που ρίξαμε στους δορυφόρους, το θέαμα των ψεκασμών και του χααρπ σε Γαλλία και Βέλγιο, μας έκοψε την ανάσα! Μέχρι που θα πάνε τα 2 Ψ; Το ένα είναι για το ψέκασμα και το άλλο για τα ψέματα...

Αλλά κι εμείς δεν πήγαμε πίσω,  πήραμε το κομμάτι από την τούρτα:  [φωτό: Redinos Maliagouridis]
Τελικά τζάκια είναι.. αυτοκίνητα είναι.. όλα ιπτάμενα πάντως είναι!!! 
 
allnewz.weebly.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου