Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Για πολλά γέλια!!!Ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό! Με τον Καμμένο ο Σγουρίδης του ΓΑΠ... ναι μωρέ αυτό που η μαντήλα του ανεβάζει τη λίμπιντο


Για να μη μας δουλεύει ο Καμμένος που είπε "με τον Σγουρίδη βρεθήκαμε δίπλα στον Οτσαλάν", διαβάστε στο τέλος ένα παλαιότερο άρθρο του Σγουρίδη όπου δικαιολογεί τα Ίμια και την παράδοση.... Οτσαλάν γράφοντας:...
"στα Ίμια η απεμπλοκή μας βοήθησε να είμαστε στην ΟΝΕ και να διοργανώσουμε την Ολυμπιάδα «Αθήνα 2004», τα μεγάλα έργα και την ανάπτυξη της Ελλάδας. Το ίδιο και με την υπόθεση Οτσαλάν"

Με τον πρώην αντιπρόεδρο της Βουλής και πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Σγουρίδη συναντήθηκε τη Δευτέρα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος και συμφώνησαν να συνεργαστούν στις ευρωεκλογές.
Ο Παν. Σγουρίδης θα συμμετάσχει στο ευρωψηφοδέλτιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων μετά από πρόταση του Πάνου Καμμένου. Στις δηλώσεις τους αμφότεροι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη συνεργασία.

«Με τον αντιπρόεδρο, τον Παναγιώτη Σγουρίδη, βρεθήκαμε μαζί από το 1993, δημιουργώντας την πρώτη άτυπη διακομματική επιτροπή για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία. Συναντηθήκαμε μαζί στην Ίμβρο και στη Θράκη. Συναντηθήκαμε μαζί στους αγώνες του κυπριακού Ελληνισμού, τις εποχές που η δασκάλα μέσα από τα κατεχόμενα, έδινε τη δική της μάχη με τους εγκλωβισμένους. Βρεθήκαμε δίπλα από τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν στον αγώνα για την απελευθέρωση του κουρδικού λαού. Βρεθήκαμε μαζί με τους ορθόδοξους Σέρβους όταν βομβαρδιζόταν το Μπιχατς» είπε ο Πάνος Καμμένος.

Ο Παναγιώτης Σγουρίδης είπε ότι με τον Πάνο Καμμένο παρά το ότι ανήκαν σε διαφορετικούς πολιτικούς χώρους είχαν κοινή ταυτότητα πάνω σε όλα τα ευαίσθητα θέματα για την Ελλάδα.

Αναφερόμενος στη συνεργασία τους είπε:

«Θα προσπαθήσουμε, το πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας που πραγματικά είναι δυστυχισμένη, γιατί βρίσκεται σε μια χώρα σε μια ιδιότυπη οικονομική κατοχή, να το βγάλουμε προς τα έξω, να το κοινοποιήσουμε στην Ευρώπη και να δώσουμε τη μάχη εκεί. Θα πρέπει να ξέρουμε όλοι μας, ότι ο αγώνας είναι δύσκολος, τα κατεστημένα είναι πολλά, αλλά ενωμένοι θα μπορέσουμε να το κάνουμε».




Οι πρόσφατες επιδιώξεις της Τουρκίας
Η στρατηγική της Ελλάδας πρέπει να είναι ενιαία, διαχρονική και χωρίς ρωγμές

Του Παναγιώτη Σγουρίδη*

Καθότι γεννημένος και μόνιμος κάτοικος της Θράκης, βουλευτής της περιοχής επί πολλά χρόνια, ήμουν καλεσμένος στο γάμο της κόρης μουσουλμάνου φίλου μου. Στη δεξίωση τα τραπέζια των καλεσμένων χριστιανών είναι διακριτικά ξέχωρα, όχι για να μας βάλουν σε καραντίνα αλλά για να μας τιμήσουν ιδιαιτέρως. Δίπλα μου καθόταν μεγαλέμπορος από Αθήνα που σχετιζόταν με το επάγγελμα του μουσουλμάνου φίλου μου. Στη συζήτηση που είχα μαζί του μέσα στον θόρυβο των καλεσμένων και τα υψηλά ντεσιμπέλ της ορχήστρας που κάλυπταν τις δολοφονικές εκτελέσεις των κομματιών που έπαιζαν, μου είπε: «και σε τι διαφέρουμε από τους ανθρώπους αυτούς;» του απάντησα «σε τίποτε». Αυτοί πληρώνουν αδρά τον ιμάμη και το τζαμί, εμείς τον παπά και την εκκλησία Το δε χαράτσι της δεξίωσης δεν κάνει διακρίσεις σε χριστιανούς και μουσουλμάνους. Οι νεαροί μουσουλμάνοι με ζελέ στα μαλλιά και μοντέρνες φαβορίτες, ντυμένοι στην τελευταία λέξη της μόδας ανεξαρτήτως «μάρκας» ή απομίμησης. Το ίδιο και οι κοπέλες. Χόρευαν από παραδοσιακούς Θρακιώτικους χορούς μέχρι συρτάκι, ζεϊμπέκικο και τσιτφτετέλια, ακόμη και την «αναθεματισμένη» μπαϊντούσκα, που πάντα μπερδεύω τα βήματά της. Ακόμη και αυτές που φορούσαν μαντίλα την είχαν για αξεσουάρ ντυσίματος, σημείο θελτικότητας και τσαχπινιάς. Εμένα προσωπικά μου ανεβάζει το λίμπιντο.

Μεταμόρφωση
Το βράδυ σκεπτόμουν ότι δεν διαφέρουμε τίποτε, όμως οι ίδιοι άνθρωποι σαν σύνολο, ίσως όχι ατομικά, μεταμορφώνονται σε κάθε επίσκεψη του Τούρκου Προξένου ή αξιωματούχου της γειτονικής χώρας στο χωριό τους, σε διεκδικητές. Ποτέ δεν φταίνε οι άνθρωποι, αλλά οι πολιτικές των χωρών τους. Ο απλός κόσμος, απλώς πληρώνει τη νύφη.

Η Ελλάδα είναι «γωνιακό», δηλαδή προνομιούχο οικόπεδο στον πλανήτη, γι αυτό εδώ αναπτύχθηκε πολιτισμός που είναι η βάση του δυτικού πολιτισμού κι επειδή η εύνοια δεν μπορεί να είναι μονόπλευρη, της έλαχε, δια της ιστορίας, ανήσυχος γείτονας.

Στρατηγική
Πολλοί αναλυτές, εντός και εκτός της Ελλάδας, αποδίδουν αυτή την στρατηγική ως απόρροια των εσωτερικών προβλημάτων της Τουρκίας, όπως η ανάπτυξη και υπανάπτυξη, το Κουρδικό, οι Αλεβίτες, οι Πόντιοι, το κίνημα των ισλαμιστών ενάντια στους κοσμικούς κ.α. προβλήματα που μη μπορώντας να τα καταναλώσει εσωτερικά τα εξάγει. Και αυτό γίνεται συνεχώς, όπως ένας ποδηλάτης που αν δεν κάνει ορθοπεταλιά, θα πέσει.

Η άποψη αυτή μόνο εν μέρει καλύπτει την αλήθεια, διότι αν την αποδεχθούμε, μοιραία θα οδηγηθούμε στο συμπέρασμα ότι μόλις η Τουρκία λύσει τα εσωτερικά της προβλήματα θα σταματήσει να είναι χώρα «αναθεωρητική».

Δυστυχώς, ο γείτονας είναι μία ανερχόμενη δημογραφική δύναμη και μεγάλο σημείο (bog spot) στον γεωπολιτικό χάρτη ευαίσθητων περιοχών και με ενδιαφέρον για τις ΗΠΑ και την Ρωσία. Ασφυκτιά και έχει ανάγκη ζωτικού χώρου, τον οποίο και διεκδικεί.

Επιπτώσεις

Ο Ελληνισμός ήδη υφίσταται τις επιπτώσεις από την αυτή την τουρκική στρατηγική.

- Πρώτον επειδή χρησιμοποιεί την μουσουλμανική μειονότητα της δυτικής Θράκης ως άλλοθι στους διεθνείς οργανισμούς, περί προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

- Δεύτερον, επειδή διεκδικεί στο Αιγαίο, αμφισβητώντας τον εναέριο χώρο νησιών με συνεχείς παραβιάσεις και παραβάσεις της υφαλοκρηπίδας τους επίσης, τις βραχονησίδες, τις γκρίζες ζώνες κ.λ.π.

- Τρίτον, επειδή κατέχει με στρατεύματα από το 1974 το 40% της Κύπρου.

Χωρίς ρωγμές
Η στρατηγική της Ελλάδας πρέπει να είναι ενιαία, διαχρονική, διακομματική και χωρίς ρωγμές. Διότι όποιες αφορμές ή λαβές δίνονται στην Τουρκία, τις αξιοποιεί στο έπακρο. Θυμηθείτε τον Αττίλα Ι και ΙΙ που έγινε μετά από τους παλικαρισμούς της χούντας. Αντιθέτως στα Ίμια η απεμπλοκή μας βοήθησε να είμαστε στην ΟΝΕ και να διοργανώσουμε την Ολυμπιάδα «Αθήνα 2004», τα μεγάλα έργα και την ανάπτυξη της Ελλάδας. Το ίδιο και με την υπόθεση Οτσαλάν. Οποιοδήποτε θερμό επεισόδιο θα έφερνε τα αντίθετα αποτελέσματα. Άλλωστε, η εθνική υπερηφάνεια πρέπει να συνοδεύεται και από εθνική ακεραιότητα υπό την ευρεία έννοια. Τι να το κάνω που αισθανόμουν πριν από 23 χρόνια εθνικά υπερήφανος, αλλά σήμερα δεν μπορώ να πραγματοποιήσω ούτε μία γεώτρηση άντλησης πετρελαίου πέραν των 6 μιλίων από την χερσαία Ελλάδα!!!

Κουμπαριό
Ο κ. Καραμανλής θεώρησε ότι το κουμπαριό με τον κ. Ερντογάν είναι δυνατότερο της συμφωνίας του Ελσίνκι που υπέγραψε ως υπουργός Εξωτερικών ο Γιώργος Παπανδρέου. Θεώρησε ότι τα πρόσωπα είναι σπαθί και υπεράνω στρατηγικών. «Ω, ποία αλαζονεία! Ω, ποίος βαυκαλισμός!»

Έτσι έμεινε η Τουρκία ελεύθερη από την τήρηση των υποχρεωτικών σταθμών για την πορεία της προς την Ε.Ε. κι εμείς με το πλατύ χαμόγελο της υπουργού Εξωτερικών, κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη. Οι σημερινές έντονες παραβιάσεις και παραβάσεις πάνω από το Καστελόριζο και οι δημοσιογραφικές ενοχλήσεις στη Ρω δεν είναι εκτός στρατηγικής του ζωτικού χώρου της γείτονος Τουρκίας.

«Λύσσαξε»
Μόλις ξεκίνησαν οι διαδικασίες υπογραφής του συμφώνου συνεκμετάλλευσης των θαλάσσιων οικονομικών ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου και Κυπριακής Δημοκρατίας και Αιγύπτου, που το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας επιτρέπει να υπογράφονται μόνο μεταξύ χωρών που έχουν θαλάσσια σύνορα, η Τουρκία «λύσσαξε». Αισθάνεται αποκλεισμένη από την εκμετάλλευση διότι αποκτά θαλάσσια σύνορα με την Αίγυπτο μόνο εάν δεν έχουν υφαλοκρηπίδα της νησιά Καστελόριζο και Ρω. Στην περίπτωση αυτή πολιτικές κατευνασμού και υποχωρήσεων εκ μέρους της Ελλάδας δεν χωρούν. Το ξεκόβεις εξ αρχής. Την γλώσσα αυτή καταλαβαίνουν οι Τούρκοι, μόνο που πρέπει να συνοδεύεται και με ετοιμότητα.

Φήμες για νέα οπλικά συστήματα χωρίς πυρομαχικά, για καθυστερημένες παραγγελίες, για 160 εκατομμύρια ευρώ για ανταλλακτικά ναυτικού στόλο και αλλαγή ισορροπίας αέρος στο Αιγαίο εις βάρος της Ελλάδας, δdexiextremεν τις σχολιάζω!

Και επί Ιωαννίδη τα τεθωρακισμένα γυάλιζαν αλλά την επιστράτευση του 1974 δεν μπόρεσαν να κουνηθούν από τους όρχους των στρατοπέδων τους.

Ο νοών νοείτω.

* Ο Παναγιώτης Σγουρίδης είναι βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ και πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής.
δεξι εξτρεμ 
fonaklas.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου