Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Σκληρός ο Σ.Λαβρόφ προς Τ.Κέρι: «Είστε σύμμαχοι στην Ουκρανία με αληθινούς νεοναζί"!


Σε εξαιρετικά σκληρές δηλώσεις προς τις ΗΠΑ προχώρησε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σ.Αβρόφ: «Απαράδεκτες» χαρακτήρισε τις απειλές του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Τζον Κέρι, ο οποίος κατήγγειλε χθες τη ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία και αναφέρθηκε σε πιθανές διεθνείς κυρώσεις εναντίον της Μόσχας.
 
Ενώ τονίζει ότι... «οι Δυτικοί είναι πλέον σύμμαχοι με πραγματικούς νεοναζί που καταστρέφουν ορθόδοξες εκκλησίες και συναγωγές».
 
«Εκτιμούμε ότι οι απειλές που εξέφρασε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι εναντίον της Ρωσίας όσον αφορά τα τελευταία γεγονότα στην Ουκρανία και την Κριμαία είναι απαράδεκτες», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.
 
Το υπουργείο κατηγόρησε τον Κέρι ότι επανέρχεται σε «στερεότυπα του Ψυχρού Πολέμου» και ότι δεν έχει καν τη διάθεση να κατανοήσει την περιπλοκότητα της ουκρανικής κοινωνίας και πολιτικής.
 
Η Μόσχα καταγγέλλει επίσης τον Αμερικανό ΥΠΕΞ ότι κλείνει τα μάτια στην «κατάφωρη ρωσοφοβία και τον αντισημιτισμό» των φιλοδυτικών και του νεοναζιστικού «Σβόμποντα» που τους υποστηρίζει στην κατάληψη της εξουσίας στο Κίεβο.
 
«Οι Δυτικοί είναι πλέον σύμμαχοι με πραγματικούς νεοναζί που καταστρέφουν ορθόδοξες εκκλησίες και συναγωγές», υπογραμμίζει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
 
Σε ξεχωριστή ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Αλεξάντρ Λουκασέβιτς, εκτίμησε ότι η απόφαση κάποιων μελών της G8 να αναστείλουν τις προπαρασκευαστικές συνομιλίες για τη σύνοδο κορυφής της G8 που ήταν προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο στο Σότσι της Ρωσίας, εξαιτίας της ουκρανικής κρίσης, «δεν βασίζεται πουθενά».
 
Η απόφαση «είναι αβάσιμη και βλάπτει όχι μόνο τις χώρες της G8, αλλά επίσης και το σύνολο της διεθνούς κοινότητας», σημείωσε ο Λουκασέβιτς.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου