Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

ΗΠΑ: «Να επιτρέπονται και τρανσέξουαλ στον στρατό», λέει πρώην αξιωματούχος επί Κλίντον




Πρώην αξιωματούχος της κυβέρνησης Κλίντον προτρέπει τον αμερικανικό στρατό να αλλάξει την πολιτική του που αποκλείει τα τρανσεξουαλικά άτομα από να υπηρετούν στο στρατό.

Η Joycelyn Elders, πρώην Surgeon General των ΗΠΑ επί Κλίντον, ήταν μέρος του πάνελ ενός... think tank που ονομάζεται ‘Palm Center’, με έδρα το Πανεπιστήμιο του San Francisco, το οποίο εξέδωσε μια έκθεση που αναφέρει ότι "δεν υπάρχει επιβεβλημένη ιατρική λογική" να απαγορεύσει τα διαφυλικά άτομα από το στρατό.

Η Elders είναι ένα αμφιλεγόμενο πρόσωπο λόγω των απόψεών της. Είχε απομακρυνθεί από την υψηλή θέση της από τον Μπιλ Κλίντον το 1994, μετά από σύστασή της ότι τα παιδιά «πρέπει να διδάσκονται πώς να αυνανίζονται».

Το πάνελ αυτό χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από «την» Jennifer Pritzker, έναν δισεκατομμυριούχο και «φιλάνθρωπο» πρώην αντισυνταγματάρχη, εβραϊκής καταγωγής, που γεννήθηκε το 1950 ως James N. Pritzker, παντρεύτηκε, έκανε τρία παιδιά, χώρισε και δήλωσε πέρσι ότι πλέον είναι τρανσεξουαλικός.
Ο James N. Pritzker

"Η" Jennifer N. Pritzker

Η Elders έχει επικριθεί επίσης για την υπεράσπιση της στην νομιμοποίηση των ναρκωτικών και έχει λάβει μια ένθερμη θέση υπέρ των αμβλώσεων, δηλώνοντας ότι, «πρέπει πραγματικά να ξεπεράσουμε αυτήν την ερωτική σχέση με το έμβρυο…».

Το Associated Press αναφέρει ότι η σημερινή πολιτική απαγόρευσης στους transgenders του αμερικάνικου στρατού βασίζεται σε ανησυχίες ότι η ενασχόληση με ιατρικές επιπλοκές, συμπεριλαμβανομένων των ορμονικών θεραπειών και των χειρουργικών επεμβάσεων αλλαγής φύλου, θα είναι πάρα πολύ δύσκολη και ακριβή.

Πολλές δυτικές χώρες, όπως η Αυστραλία, ο Καναδάς και το Ηνωμένο Βασίλειο, επιτρέπουν τρανσέξουαλ στρατιωτικό προσωπικό. Ωστόσο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας είπε στο CBS ότι δεν υπάρχουν σχέδια για να αλλάξει η υφιστάμενη πολιτική και οι κανονισμοί.

Το Κέντρο για τη Στρατιωτική Ετοιμότητα (Center for Military Readiness) επιτέθηκε στα πορίσματα της ομάδας, λέγοντας ότι «στόχος του στρατού είναι να υπερασπιστεί τη χώρα, και όχι να χρησιμεύει ως ένα γιγαντιαίο κοινωνικό πείραμα».

Η Elaine Donnelly, η πρόεδρος του Κέντρου, είπε ότι εάν ανοίξουν οι πόρτες σε τρανσέξουαλ στρατιώτες αυτό θα φέρει «ένα επιπλέον βάρος για τους άνδρες και τις γυναίκες στο στρατό που σίγουρα δεν χρειάζονται και δεν αξίζουν».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή
 redskywarning.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου