Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Περικύκλωσε το Ουκρανικό Κοινοβούλιο ο Δεξιός Τομέας


akrodeksia-kieboΈνταση επικράτησε το βράδυ της Πέμπτης όταν τουλάχιστον 1000 υποστηρικτές του ουκρανικού εθνικιστικού παραστρατιωτικού κινήματος Δεξιός Τομέας διαδήλωσαν στο Κίεβο απαιτώντας την...
παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών της χώρας μετά το θάνατο, από τα πυρά της αστυνομίας, του Ολεξάντρ Μουζίτσκο, γνωστού και ως Σάσκο Λε Μπλαν.
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο του Κοινοβουλίου, στο κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας, ζητώντας από τους βουλευτές να αποπέμψουν τον μεταβατικό υπουργό Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ.Το κοινοβούλιο είχε ήδη εκκενωθεί από τους βουλευτές, ενώ ο Βουλευτής και ηγέτης του κόμματος UDAR (και παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας) Βιτάλι Κλιντσκο, διαπραγματεύτηκε με τους εθνικιστές την μη είσοδο τους στο κοινοβούλιο. Μέχρι και σήμερα νωρίς το πρωί, περίπου 150 εθνικιστές παρέμεναν έξω από το κτίριο.
Ορισμένοι από τους διαδηλωτές έσπασαν παράθυρα του κτηρίου, απειλώντας να εισβάλουν.
Παρόλο που τελικά επικράτησε ηρεμία, ο Δεξιός Τομέας έχει εκδόσει ανακοινώσεις με τις οποίες καλεί σε "Δεύτερη Επανάσταση" και αναμένεται να δραστηριοποιείται όλο και πιο έντονα καθώς η λαϊκή αποδοκιμασία για την "ενδιάμεση κυβέρνηση" συνεχίζει να φουντώνει.


elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου