Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2014

Ισλαμικός πολιτισμός! Θέλουν να μπορούν να παντρεύονται παιδιά οι γερο-ξούρες!


geroksourasΗ ανώτατη θρησκευτική επιτροπή του Πακιστάν ζήτησε την Τετάρτη από την κυβέρνηση της χώρας να καταργήσει την απαγόρευση για τους γάμους των παιδιών, την οποία θεωρεί ασύμβατη με τη μουσουλμανική θρησκεία, γεγονός που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις πολλών οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα...

Η επιτροπή ισλαμικής ιδεολογίας, η οποία συμβουλεύει το κοινοβούλιο για τη συμβατότητα των νομοθετικών προτάσεων με το θρησκευτικό νόμο (σαρία), υποστηρίζει επίσης ότι ένας άνδρας δεν χρειάζεται να ζητήσει την άδεια της πρώτης συζύγου του για να παντρευτεί μια δεύτερη.
Μετά τη λήξη της συνεδρίασης της επιτροπής, ένα από τα μέλη της, ο Τάχερ Ασράφι, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο νόμος που απαγορεύει να παντρεύονται τα παιδιά αντίκειται στο Ισλάμ. Ο νόμος θέτει όριο ηλικίας τα 16 χρόνια για τις γυναίκες και τα 18 για τους άνδρες.
«Η σαρία δεν ορίζει μια συγκεκριμένη ηλικία. Λέει ότι ένας άνθρωπος μπορεί να παντρευτεί όταν φτάσει στην ήβη και η εφηβεία δεν καθορίζεται από την ηλικία», υποστήριξε ο κ. Ασράφι. «Οι άνθρωποι μπορούν να παντρεύονται με ένα παιδί εάν πιστεύουν ότι έχει φτάσει στην εφηβεία», πρόσθεσε, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.
Σύμφωνα με τον κ. Ασράφι η επιτροπή έκρινε παράνομο και τον νόμο που απαιτεί από τους άνδρες να ζητούν την άδεια της πρώτης συζύγου τους για να παντρεύονται μια δεύτερη. «Το Ισλάμ επιτρέπει σε έναν άνδρα να έχει τέσσερις συζύγους, χωρίς να θέτει θέμα της συναίνεσης της πρώτης από αυτές», υπογράμμισε.
Εκπρόσωποι οργανώσεων για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάλεσαν το κοινοβούλιο του Πακιστάν να αγνοήσει τις δύο συστάσεις της επιτροπής που, όπως λένε, παραβιάζουν τα δικαιώματα των γυναικών.
Τον περασμένο Νοέμβριο η ίδια επιτροπή είχε αμφισβητήσει την εγκυρότητα της εξέτασης DNA στις υποθέσεις βιασμού, επιμένοντας ότι το θύμα θα πρέπει να αποδείξει τον ισχυρισμό του παρουσιάζοντας τέσσερις αυτόπτες μάρτυρες. Το κοινοβούλιο του Πακιστάν, ωστόσο, δεν ακολούθησε τη συμβουλή της.

elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου