Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Ενας μεγάλος "πατριώτης" πείγε στους ΑΝΕΛ!!!Παράξενες δηλώσεις Σγουρίδη για τα εθνικά θέματα

Αρνείται να δεχτεί τα λάθη που έκανε

το ΠΑΣΟΚ κατά το παρελθόν... Σημίτη

Στο κείμενο που ακολουθεί, ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων(!) αναφέρεται στον παράγοντα Τουρκία και στον συνεχή παρεμβατισμό της Άγκυρας εις βάρος της Ελλάδας...


Δυστυχώς, το κείμενο αυτό αποτελεί μία απόδειξη πως ο κύριος Σγουρίδης (να υποθέσω και το ΠΑΣΟΚ;) δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσει τα τεράστια σφάλματα της πολιτικής Σημίτη και Πάγκαλου, που ζημίωσαν την χώρα και δημιούργησαν τεράστια αρνητικά δεδομένα τα οποία σήμερα απλώς επιτείνονται λόγω της ανυπαρξίας της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή. Μήπως κάποιος θα έπρεπε να θυμίσει στον Θρακιώτη πολιτική του ΠΑΣΟΚ πως μόνο όταν αναγνωρίζουμε τα λάθη μας μπορούμε να δούμε καλύτερα το παρόν αλλά και να οργανώσουμε ένα καλύτερο μέλλον;
Οι δηλώσεις του κυρίου Σγουρίδη, ενός Θρακιώτη, όπως ο ίδιος ομολογεί, δυστυχώς κατακρημνίζουν τις όποιες προσπάθειες έγιναν από το ΠΑΣΟΚ έτσι ώστε να μην εμπλακεί (παρά μόνο κριτικάροντας) σε εθνικές υποθέσεις του παρελθόντος. Με περίσσιο θράσος, ο Ξανθιώτης βουλευτής επιτίθεται κατά της κοινής λογικής και εναντίον όλων όσων έχουν καταγραφεί και έχουν καταδικασθεί από σύσσωμο τον Ελληνικό πληθυσμό. Η περίεργη αποδοχή της «τουρκικής ανωτερότητας» δημιουργεί εύλογες απορίες, ιδιαίτερα στο σημείο του κειμένου του, στο οποίο αναφέρεται υποτιμητικά στην Ελλάδα για την ικανότητα αντίδρασης στις τουρκικές προκλήσεις (Ίμια, Οτσαλάν) και αν μη τι άλλο, επαναλαμβάνει (χωρίς όμως να το γράφει) το ευχαριστώ στους αμερικάνους, που μπήκαν στην μέση και καταφέραμε να υλοποιήσουμε την Ολυμπιάδα, τα μεγάλα έργα (και ένα σωρό άλλες αηδίες), από τα οποία μόνο το κεφάλαιο αποκόμισε κέρδη. Δηλαδή, ο κύριος Σγουρίδης, μας λέει με λίγα λόγια, πως κάναμε πίσω σε εθνικά ζητήματα για να μην έχουμε αρνητικά αποτελέσματα και για να γίνει πιστευτός στα γραφόμενά του ξεσκεπάζει και την χούντα από τα συρτάρια της λήθης!!! Τα υπονοούμενα του Ξανθιώτη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ πως «η εθνική υπερηφάνεια πρέπει να συνοδεύεται και από εθνική ακεραιότητα, με την ευρεία έννοια», απευθύνονται προς τους Έλληνες πολίτες των οποίων ο κύριος Σγουρίδης αμφισβητεί ευθέως την υπερηφάνεια και την ακεραιότητα, επειδή συνεχίζουν να κατακεραυνώνουν το «μαύρο παρελθόν» του ΠΑΣΟΚ!!! Αν μη τι άλλο, ο κύριος Σγουρίδης έχει παρανοήσει βαθύτατα την έννοια της εθνικής ακεραιότητας, της οποίας την αποκλειστικότητα μάλλον κρατάει για τον ίδιο και τον εαυτό του…
Ακολουθεί το κείμενο του κυρίου Σγουρίδη, ο οποίος θυμάται την "κουμπαριά" Καραμανλή - Ερντογάν, αλλά δείχνει να ξεχνά παντελώς την "ζεμπεκιά" του Γιώργου και την "Μαδρίτη" του Σημίτη. Επιλεκτική μνήμη, κομματική προσέγγιση ή απλά άγνοια κινδύνου των γραφομένων του;
Οι πρόσφατες επιδιώξεις της Τουρκίας
Η στρατηγική της Ελλάδας πρέπει να είναι ενιαία, διαχρονική και χωρίς ρωγμές
Του Παναγιώτη Σγουρίδη*
Καθότι γεννημένος και μόνιμος κάτοικος της Θράκης, βουλευτής της περιοχής επί πολλά χρόνια, ήμουν καλεσμένος στο γάμο της κόρης μουσουλμάνου φίλου μου. Στη δεξίωση τα τραπέζια των καλεσμένων χριστιανών είναι διακριτικά ξέχωρα, όχι για να μας βάλουν σε καραντίνα αλλά για να μας τιμήσουν ιδιαιτέρως. Δίπλα μου καθόταν μεγαλέμπορος από Αθήνα που σχετιζόταν με το επάγγελμα του μουσουλμάνου φίλου μου. Στη συζήτηση που είχα μαζί του μέσα στον θόρυβο των καλεσμένων και τα υψηλά ντεσιμπέλ της ορχήστρας που κάλυπταν τις δολοφονικές εκτελέσεις των κομματιών που έπαιζαν, μου είπε: «και σε τι διαφέρουμε από τους ανθρώπους αυτούς;» του απάντησα «σε τίποτε». Αυτοί πληρώνουν αδρά τον ιμάμη και το τζαμί, εμείς τον παπά και την εκκλησία Το δε χαράτσι της δεξίωσης δεν κάνει διακρίσεις σε χριστιανούς και μουσουλμάνους. Οι νεαροί μουσουλμάνοι με ζελέ στα μαλλιά και μοντέρνες φαβορίτες, ντυμένοι στην τελευταία λέξη της μόδας ανεξαρτήτως «μάρκας» ή απομίμησης. Το ίδιο και οι κοπέλες. Χόρευαν από παραδοσιακούς Θρακιώτικους χορούς μέχρι συρτάκι, ζεϊμπέκικο και τσιτφτετέλια, ακόμη και την «αναθεματισμένη» μπαϊντούσκα, που πάντα μπερδεύω τα βήματά της. Ακόμη και αυτές που φορούσαν μαντίλα την είχαν για αξεσουάρ ντυσίματος, σημείο θελτικότητας και τσαχπινιάς. Εμένα προσωπικά μου ανεβάζει το λίμπιντο.
Μεταμόρφωση
Το βράδυ σκεπτόμουν ότι δεν διαφέρουμε τίποτε, όμως οι ίδιοι άνθρωποι σαν σύνολο, ίσως όχι ατομικά, μεταμορφώνονται σε κάθε επίσκεψη του Τούρκου Προξένου ή αξιωματούχου της γειτονικής χώρας στο χωριό τους, σε διεκδικητές. Ποτέ δεν φταίνε οι άνθρωποι, αλλά οι πολιτικές των χωρών τους. Ο απλός κόσμος, απλώς πληρώνει τη νύφη.
Η Ελλάδα είναι «γωνιακό», δηλαδή προνομιούχο οικόπεδο στον πλανήτη, γι αυτό εδώ αναπτύχθηκε πολιτισμός που είναι η βάση του δυτικού πολιτισμού κι επειδή η εύνοια δεν μπορεί να είναι μονόπλευρη, της έλαχε, δια της ιστορίας, ανήσυχος γείτονας.
Στρατηγική
Πολλοί αναλυτές, εντός και εκτός της Ελλάδας, αποδίδουν αυτή την στρατηγική ως απόρροια των εσωτερικών προβλημάτων της Τουρκίας, όπως η ανάπτυξη και υπανάπτυξη, το Κουρδικό, οι Αλεβίτες, οι Πόντιοι, το κίνημα των ισλαμιστών ενάντια στους κοσμικούς κ.α. προβλήματα που μη μπορώντας να τα καταναλώσει εσωτερικά τα εξάγει. Και αυτό γίνεται συνεχώς, όπως ένας ποδηλάτης που αν δεν κάνει ορθοπεταλιά, θα πέσει.
Η άποψη αυτή μόνο εν μέρει καλύπτει την αλήθεια, διότι αν την αποδεχθούμε, μοιραία θα οδηγηθούμε στο συμπέρασμα ότι μόλις η Τουρκία λύσει τα εσωτερικά της προβλήματα θα σταματήσει να είναι χώρα «αναθεωρητική».
Δυστυχώς, ο γείτονας είναι μία ανερχόμενη δημογραφική δύναμη και μεγάλο σημείο (bog spot) στον γεωπολιτικό χάρτη ευαίσθητων περιοχών και με ενδιαφέρον για τις ΗΠΑ και την Ρωσία. Ασφυκτιά και έχει ανάγκη ζωτικού χώρου, τον οποίο και διεκδικεί.
Επιπτώσεις
Ο Ελληνισμός ήδη υφίσταται τις επιπτώσεις από την αυτή την τουρκική στρατηγική.
- Πρώτον επειδή χρησιμοποιεί την μουσουλμανική μειονότητα της δυτικής Θράκης ως άλλοθι στους διεθνείς οργανισμούς, περί προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
- Δεύτερον, επειδή διεκδικεί στο Αιγαίο, αμφισβητώντας τον εναέριο χώρο νησιών με συνεχείς παραβιάσεις και παραβάσεις της υφαλοκρηπίδας τους επίσης, τις βραχονησίδες, τις γκρίζες ζώνες κ.λ.π.
- Τρίτον, επειδή κατέχει με στρατεύματα από το 1974 το 40% της Κύπρου.
Χωρίς ρωγμές
Η στρατηγική της Ελλάδας πρέπει να είναι ενιαία, διαχρονική, διακομματική και χωρίς ρωγμές. Διότι όποιες αφορμές ή λαβές δίνονται στην Τουρκία, τις αξιοποιεί στο έπακρο. Θυμηθείτε τον Αττίλα Ι και ΙΙ που έγινε μετά από τους παλικαρισμούς της χούντας. Αντιθέτως στα Ίμια η απεμπλοκή μας βοήθησε να είμαστε στην ΟΝΕ και να διοργανώσουμε την Ολυμπιάδα «Αθήνα 2004», τα μεγάλα έργα και την ανάπτυξη της Ελλάδας. Το ίδιο και με την υπόθεση Οτσαλάν. Οποιοδήποτε θερμό επεισόδιο θα έφερνε τα αντίθετα αποτελέσματα. Άλλωστε, η εθνική υπερηφάνεια πρέπει να συνοδεύεται και από εθνική ακεραιότητα υπό την ευρεία έννοια. Τι να το κάνω που αισθανόμουν πριν από 23 χρόνια εθνικά υπερήφανος, αλλά σήμερα δεν μπορώ να πραγματοποιήσω ούτε μία γεώτρηση άντλησης πετρελαίου πέραν των 6 μιλίων από την χερσαία Ελλάδα!!!
Κουμπαριό
Ο κ. Καραμανλής θεώρησε ότι το κουμπαριό με τον κ. Ερντογάν είναι δυνατότερο της συμφωνίας του Ελσίνκι που υπέγραψε ως υπουργός Εξωτερικών ο Γιώργος Παπανδρέου. Θεώρησε ότι τα πρόσωπα είναι σπαθί και υπεράνω στρατηγικών. «Ω, ποία αλαζονεία! Ω, ποίος βαυκαλισμός!»
Έτσι έμεινε η Τουρκία ελεύθερη από την τήρηση των υποχρεωτικών σταθμών για την πορεία της προς την Ε.Ε. κι εμείς με το πλατύ χαμόγελο της υπουργού Εξωτερικών, κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη. Οι σημερινές έντονες παραβιάσεις και παραβάσεις πάνω από το Καστελόριζο και οι δημοσιογραφικές ενοχλήσεις στη Ρω δεν είναι εκτός στρατηγικής του ζωτικού χώρου της γείτονος Τουρκίας.
«Λύσσαξε»
Μόλις ξεκίνησαν οι διαδικασίες υπογραφής του συμφώνου συνεκμετάλλευσης των θαλάσσιων οικονομικών ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου και Κυπριακής Δημοκρατίας και Αιγύπτου, που το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας επιτρέπει να υπογράφονται μόνο μεταξύ χωρών που έχουν θαλάσσια σύνορα, η Τουρκία «λύσσαξε». Αισθάνεται αποκλεισμένη από την εκμετάλλευση διότι αποκτά θαλάσσια σύνορα με την Αίγυπτο μόνο εάν δεν έχουν υφαλοκρηπίδα της νησιά Καστελόριζο και Ρω. Στην περίπτωση αυτή πολιτικές κατευνασμού και υποχωρήσεων εκ μέρους της Ελλάδας δεν χωρούν. Το ξεκόβεις εξ αρχής. Την γλώσσα αυτή καταλαβαίνουν οι Τούρκοι, μόνο που πρέπει να συνοδεύεται και με ετοιμότητα.
Φήμες για νέα οπλικά συστήματα χωρίς πυρομαχικά, για καθυστερημένες παραγγελίες, για 160 εκατομμύρια ευρώ για ανταλλακτικά ναυτικού στόλο και αλλαγή ισορροπίας αέρος στο Αιγαίο εις βάρος της Ελλάδας, δεν τις σχολιάζω!
Και επί Ιωαννίδη τα τεθωρακισμένα γυάλιζαν αλλά την επιστράτευση του 1974 δεν μπόρεσαν να κουνηθούν από τους όρχους των στρατοπέδων τους.
Ο νοών νοείτω.
* Ο Παναγιώτης Σγουρίδης είναι βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ και πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής.
Επειδή ο κύριος Σγουρίδης είναι και αμπελουργός, εκτός από βουλευτής, όπως άλλωστε και ο γνωστότατος
κύριος Πάγκαλος συνάδελφός του στο ΠΑΣΟΚ, μήπως θα πρέπει πλέον να αρχίσει να σκέφτεται σοβαρά την πιθανότητα να ασχοληθεί με την αμπελουργία; Γιατί, δεν τον βλέπω να "επικοινωνεί" ιδιαίτερα με την πολιτική και ιδιαίτερα με την εθνική πολιτική, την οποία συνεχίζει να προσεγγίζει μονομερώς υπό το πρίσμα του "αλάθητου" των διακυβερνήσεων των ΠΑΣΟΚ!
  kostasxan.blogspot.gr
fonaklas.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου