Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Αποκάλυψη – βόμβα από τον ίδιο τον υπουργό Οικονομικών: Η κυβέρνηση ζήτησε τα μέτρα-σοκ του ΟΟΣΑ που θα καταστρέψουν χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις!


Από τον Γιώργο Παλαιτσάκη -
* Στις πλάτες των Ελλήνων φορολογουμένων φόρτωσε το υπουργείο Οικονομικών την αμοιβή ύψους 1.000.000 ευρώ στον διεθνή οργανισμό για τη σύνταξη της έκθεσης με τις εισηγήσεις που θα βάλουν ταφόπλακα στην εγχώρια παραγωγή προϊόντων.
Η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Στουρνάρα κι όχι η τρόικα είχε...
«παραγγείλει» και έβαλε μέσα στη «διαπραγμάτευση» για το νέο Μνημόνιο τις προτάσεις-σοκ του ΟΟΣΑ από την εφαρμογή των οποίων αναμένεται να καταστραφούν οικονομικά και να βάλουν «λουκέτο» εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων όλες οι εγχώριες κτηνοτροφικές μονάδες γαλακτοπαραγωγής, τα αρτοποιία και τα φαρμακεία!
Στην αποκάλυψη αυτή προέβη ανερυθρίαστα ο υπουργός Οικονομικών Ι. Στουρνάρας, σε συνέντευξη που παρεχώρησε χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ. Μάλιστα, όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο προϋπολογισμός του ελληνικού κράτους κατέβαλε στον ΟΟΣΑ περίπου 1.000.000 ευρώ για να συντάξει την έκθεση με τις εκατοντάδες προτάσεις για την πλήρη απελευθέρωση του ανταγωνισμού στην ελληνική αγορά, οι οποίες στην ουσία εξυπηρετούν τα συμφέροντα αμερικανικών, γερμανικών και άλλων βορειοευρωπαϊκών ισχυρών επιχειρηματικών ομίλων που επιθυμούν να κατακτήσουν πλήρως την ελληνική αγορά αλλά και να μην έχουν «στα πόδια τους» καμία ελληνική επιχείρηση ως ανταγωνίστρια τόσο στη χώρα μας όσο και στις διεθνείς αγορές.
Ουσιαστικά, η κυβέρνηση λειτούργησε ως «ντήλερ» ξένων επιχειρηματικών συμφερόντων σε βάρος της εγχώριας παραγωγής και της εγχώριας μικρομεσαίας επιχειρηματικής δραστηριότητας διευκολύνοντας τους Γερμανούς και τους λοιπούς δανειστές στο καταστροφικό έργο το οποίο επιτελούν εδώ και 4 χρόνια σε βάρος της χώρας μας μέσω της εφαρμογής του Μνημονίου.
Στη συνέντευξη που παρεχώρησε χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ ο υπουργός Οικονομικών της χώρα μας έγινε, κάποια στιγμή, αποδέκτης της ακόλουθης ερώτησης:
«Οι δεσμεύσεις που έχετε για να κλείσετε αυτή τη διαπραγμάτευση όπως την κλείσατε με την τρόικα στα ζητήματα αυτής της εκθέσεως του ΟΟΣΑ, είναι τόσο σφιχτές ώστε να μην υπάρχουν περιθώρια συζητήσεων; Γιατί αν δεν υπάρχουν, γιατί γίνεται όλη αυτή η συζήτηση δεν καταλαβαίνω».
Στην ερώτηση αυτή, ο υπουργός απάντησε επί λέξει ως εξής: «Για να ξεκαθαρίσουμε ένα πράγμα, που ίσως δεν έγινε κατανοητό από πριν: η τρόικα τον περασμένο Σεπτέμβριο ζητούσε, για το 2014, νέα μέτρα της τάξης των περίπου 3 δισ. ευρώ. Από εκεί, λοιπόν, ξεκίνησε μια μεγάλη διελκυστίνδα, η οποία έληξε τις προηγούμενες ημέρες. Τελικά, η τρόικα όχι απλώς δέχτηκε ότι δε χρειάζονται νέα μέτρα για το 2014, αλλά καταλήξαμε, μάλιστα, ότι υπάρχει και δημοσιονομικό περιθώριο για να κάνουμε και μια ελαφρά παροχή, η οποία βασίζεται στο πρωτογενές πλεόνασμα του 2013. Ήταν μια πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση η οποία κράτησε περίπου 8 μήνες. Αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία. Η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ που λέτε ήταν μέσα στο πλαίσιο αυτής της διαπραγμάτευσης. Η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ δεν είναι κάτι το οποίο το ζήτησε η τρόικα να το κάνουμε προκειμένου να μας δώσει κάτι άλλο, είναι κάτι το οποίο εμείς είχαμε παραγγείλει στον ΟΟΣΑ. Άρα, είναι κάτι το οποίο πρέπει να γίνει για ν' απελευθερώσουμε την οικονομία από δεσμά, από καταστάσεις καρτέλ, από κατακερματισμούς και να γίνουμε επιτέλους μια κανονική οικονομία, όπως είναι και η υπόλοιπη ευρωπαϊκή οικονομία. Επομένως, την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ δεν πρέπει να τη θεωρούμε ως ένα βάρος το οποίο μας επιβλήθηκε προκειμένου να κερδίσουμε κάτι άλλο».
Ερωτηθείς, στη συνέχεια, γιατί δεν αφήνει τις ρυθμίσεις να γίνουν μετά το Πάσχα και τις φέρνει τώρα πακέτο με τις υπόλοιπες, ο κ. Στουρνάρας απάντησε: «Διότι μπήκαν όλα μαζί σ' ένα πλαίσιο διαπραγμάτευσης»! Στη συνέχεια διευκρίνισε ότι οι ρυθμίσεις με τις οποίες θα γίνουν νόμος του ελληνικού κράτους οι προτάσεις του ΟΟΣΑ είναι «μια καλή προϋπόθεση» για την εκταμίευση της νέας δόσης του δανείου που έχει συναφθεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση, επιβεβαιώνοντας ότι κι ίδιος είναι φανατικός υποστηρικτής των προτάσεων αυτών κι ότι ουσιαστικά ο ίδιος ήθελε να επισπευστεί η εφαρμογή τους!
Κατά τα λοιπά, ο κ. Στουρνάρας, κατά τη συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση δεν θα επιβάλει νέους φόρους «με τίποτε», αμέσως μετά όμως εξήγγειλε την ... παράταση της επιβολής της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, που λήγει κανονικά το 2015, και στα επόμενα χρόνια!
Ειδικότερα, ερωτώμενος εάν πρόκειται να επιβληθούν νέοι φόροι εάν παρουσιαστεί κάποια απόκλιση από τους στόχους, απάντησε: «Νέους φόρους δεν θα βάλουμε με τίποτε». Επίσης πρόσθεσε πως το νέο αναθεωρημένο Μνημόνιο που ο ίδιος υπέγραψε πρόσφατα προβλέπει ότι «στο βαθμό που επιτυγχάνουμε τους δημοσιονομικούς στόχους και στο βαθμό μάλιστα που τους ξεπερνάμε, τότε μπορούμε σταδιακά να μειώνουμε τους φορολογικούς συντελεστές»!
Όμως, αμέσως μετά αποκάλυψε, ένα νέο φόρο, που θα βάλει η κυβέρνησή του, την επέκταση της εισφοράς αλληλεγγύης και στα έτη μετά το 2015 και για όσο διάστημα χρειάζεται!
Συγκεκριμένα, ο κ. Στουρνάρας ερωτήθείς εάν η εισφορά αλληλεγγύης θα παραμείνει για πολλά χρόνια ακόμα απάντησε: «Για όσο χρειάζεται να πετύχουμε τους δημοσιονομικούς στόχους». Πρόσθεσε δε πως «είναι πολύ νωρίς ακόμη να την καταργήσουμε» κι ότι «θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι πράγματι τα επιτεύγματα αυτά (!) είναι μόνιμα και βιώσιμα και θεωρώ ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να μειώσουμε την εισφορά αλληλεγγύης».
Σημειώνεται πως με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, η εισφορά αλληλεγγύης, που επιβάλλεται με συντελεστές 1 – 4%, σε εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ, αφορά και στα εισοδήματα του 2014 που θα φορολογηθούν το 2015. Κανονικά, για τα εισοδήματα του 2015 που θα φορολογηθούν το 2016 δεν θα έπρεπε να ισχύσει. Όμως από την έκθεση της τρόικας τον περασμένο Ιούλιο, υπήρχαν συστάσεις για επέκτασή της και στα έτη από το 2015 και μετά.
Για το φόρο υπεραξίας ακινήτων ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως θα εξαιρεθούν τα ακίνητα τα οποία υπάρχουν στην κατοχή των πωλητών προ 20ετίας. Πρόσθεσε δε πως το υπουργείο Οικονομικών έχει έρθει σε συνεννόηση με τους συμβολαιογράφους για τη διαδικασία και η σχετική διάταξη θα ενταχθεί στο επικείμενο νομοσχέδιο.

zeronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου