Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Ξανα(ματά)ρχεται ο αντιρατσιστικός νόμος! Προετοιμάζουν την συγκυβέρνηση με ΣΥΡΙΖΑ στην ΝΔ


athanasiouΘα περάσει και αυτό στο "ντούκου" από τον πατριωτικό χώρο;
Θέμα ημερών είναι να επανακινηθεί και να ολοκληρωθεί στη Βουλή η συζήτηση για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, δήλωσε ο υπουργός Χαράλαμπος Αθανασίου απαντώντας σε ερώτηση της Βουλευτού της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ) Μαρίας Γιαννακάκη, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι..

δεν θα συμπεριληφθεί η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια.
Το νομοσχέδιο έχει συζητηθεί στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, αλλά εκκρεμεί η δεύτερη ανάγνωσή του για να φτάσει στην Ολομέλεια.
Ο υπουργός δεσμεύθηκε ότι «δεν θα αφαιρεθεί» καμία βασική διάταξη, ότι θα έρθουν ρυθμίσεις για ζητήματα που έχουν σχέση με τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου και επικαλέστηκε τον φόρτο εργασίας για την καθυστέρηση. «Είναι θέμα ημερών να εισαχθεί, επιδεικνύουν ενδιαφέρον ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Εσωτερικών», είπε.
Χ. Αθανασίου: Σύντομα η συζήτηση για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο
Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ εστίασε στο ζήτημα του συμφώνου συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών λέγοντας ότι «δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό» να μην υπάρξει ρύθμιση. Ο Χ. Αθανασίου επεσήμανε ότι «το ζήτημα της συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών είναι ζήτημα αστικού δικαίου, εδώ εξετάζουμε ποινικές διατάξεις» και δεσμεύθηκε ότι «θα εξεταστεί μέσα στο πλαίσιο του οικογενειακού δικαίου», καθώς «θέλει συζήτηση» και «επεξεργασία».

www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου