Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Ουροβόρος : Το κυβερνο-όπλο των Ρώσων, ο μυστικός πόλεμος των δυο υπερδυνάμεων και τι συμβολίζει.


PictureΟ Αλεκ Ρος, ερευνητής της Σχολής Διεθνούς και Δημοσίου Δικαίου στο Κολούμπια, σύμβουλος της Χίλαρι Κλίντον όσο ήταν υπουργός Εξωτερικών του Ομπάμα, μιλάει για το κυβερνο-όπλο των Ρώσων. [Twitter: @AlecJRoss]


"Οι τσακωμοί στην παιδική χαρά που παρακολουθούσα όταν ήμουν παιδί είχαν τους ίδιους άγραφους κανόνες :... μπορείτε να ρίξετε μια γροθιά, ή κλωτσιά, ακόμα και να πνίξετε τον αντίπαλό σας, αλλά δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όπλο. Αν πάρετε μια πέτρα ή ένα ξύλο για να επιτεθείτε τότε όλη η παρέα θα σας κοροϊδέψει, μπορεί και να φάτε πρώτοι ξύλο.
Ομοίως, κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου υπήρξαν ορισμένοι σημαντικοί, σιωπηλοί κανόνες μάχης. Ήταν ΟΚ αν οι στρατιωτικοί δορυφόροι των σοβιετικών και αμερικανικών κρατών πολεμούσαν και σκότωσαν ο ένας τον άλλο, αλλά δεν ήταν ΟΚ αν αμερικανός ή σοβιετικός στρατιώτης έκαναν το ίδιο. Κάτι τέτοιο θα έφερνε σύγκρουση μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων του κόσμου και θα τους έβγαζε εκτός ισορροπίας .

Σήμερα το να χρησιμοποιεί κανείς κυβερνο-επιθέσεις συγκαταλέγεται δυστυχώς στα αποδεκτά μέσα και επιτρέπει σε ορισμένες χώρες να χρησιμοποιούν τα όπλα τους χωρίς να περνούν το όριο που επιβάλλουν οι κανόνες.

Θα δούμε αν αυτό μπορεί να συνεχιστεί επ' αόριστον.

Picture
Το τελευταίο παράδειγμα κυβερνο-επίθεσης προέρχεται από τη Ρωσία και το κυβερνο-όπλο της ονομάζεται «Φίδι» ή αλλιώς «Ουροβόρος», ένα φίδι της ελληνικής μυθολογίας. Ο Ουροβόρος έχει διαλύσει τα συστήματα της ουκρανικής κυβέρνησης. Είναι ενδιαφέρον το ότι έχει τα δυο χαρακτηριστικά - τόσο των μυστικών υπηρεσιών (την ικανότητα να εποπτεύει), αλλά και των στρατιωτικών (την ικανότητα να καταστρέψει τα πληροφορικά δίκτυα).
Επιτιθέμενοι στην ουκρανική κυβέρνηση με τον Ουροβόρο, οι Ρώσοι μπορούν πράγματι να εξαπολύσουν βίαιη επίθεση χωρίς να κηρύξουν πόλεμο, ή, σε κάθε περίπτωση, χωρίς οι άλλες χώρες να αντιδράσουν όπως θα έκαναν σε περίπτωση πολέμου.

Ορισμένες δυνατότητες του Ουροβόρου λειτουργούν στην Ουκρανία και θα δούμε αν οι Ρώσοι εξαπολύσουν κυβερνο-όπλα εναντίον άλλων χωρών για να καταστρέψουν συστήματα. 

Αυτό δεν θα διαρκέσει για πάντα. Εάν ορισμένες δυνατότητες του Ουροβόρου  βγουν στον αέρα, τότε θα δούμε αν οι κανόνες της παιδικής χαράς θα παραμείνουν. Αν οι Ρώσοι αναπτύσσουν όπλα στον κυβερνοχώρο με δυνατότητες την καταστροφή του δικτύου άλλων χωρών, οι άλλες χώρες θα κρίνουν τότε ότι το να βγάζεις ένα κυβερνο-όπλο είναι σαν να εξαπολύεις ένα φονικό βλήμα". [πηγή: huffingtonpost.com]

Μήπως να αρχίσετε να μιλάτε και για τα χααρπ σας, σιγά σιγά; Τόσο τα Ρώσικα όσο και τα Αμερικάνικα; Έλα ένας ένας να παίρνετε σειρά και να τα βγάζετε στη φόρα, εξάλλου η 'επίσημη΄εκδοχή των ειδικών του χααρπ είναι η επέμβαση στα πληροφορικά δίκτυα. Άντε... έγινε η αρχή, πάμε παρακάτω!

Μια γεύση από Σεβαστόπολη; 

Τι είναι και τι συμβολίζει ο  Ουροβόρος Όφις

Ο ουροβόρος όφις ή απλά ουροβόρος (οὐροβόρος < οὐρά + βόρος) λέγεται ο όφις (το φίδι) τη στιγμή που ελίσσεται γύρω από τον εαυτό του και δαγκώνει την ουρά του αφαιρώντας το υπόλοιπο παλαιού δέρματός του, δίνοντας έτσι την εντύπωση ότι τρώει την ουρά του. Η περίκλειστη αναπαράστασή του αποτελεί αρχαίο σύμβολο της αιωνιότητας και της συνέχειας του κυκλικού χρόνου. Αποτελεί επίσης από τα πλέον διαδεδομένα τεκτονικά ή ακόμη και γνωστικά σύμβολα. 
Η πρώτη που απαθανάτισε το σύμβολο αυτό, ήταν η πριγκίπισσα στην αρχαία Ελλάδα Μελίνα η οποία το μετέτρεψε σε οικόσημο της οικογενειάς της. Ιστορικά φαίνεται να λατρεύεται ως σύμβολο κατά τους πρώτους μετά Χριστόν χρόνους στη Φρυγία από τους Ναασενιανούς (οπαδοί γνωστικής αίρεσης όπως και οι Οφείτες) που θεωρούσαν τον όφι ως σύμβολο της υπέρτατης δύναμης της φρόνησης και της μυστηριακής γνώσης.

Αργότερα για τους Αλχημιστές ο ουροβόρος όφις όπως και το "φιλοσοφικό ωόν" υποδηλώνει το ενιαίο της ύλης, την απόλυτη ενότητα, την έννοια της ψυχής του κόσμου, δηλαδή το "πάν που περιβάλλει παν ότι παρέχει γένεση". Εξ αυτού παρέχεται και η μυστικιστική ρήση:

"εν το παν και δι΄ αυτού το παν και εις αυτό το παν".

Το σύμβολο υπάρχει στο παλιό χαρτονόμισμα των πεντακοσίων δραχμών. Συγκεκριμένα στο κάτω μέρος του χαρτονομίσματος τυλίγοντας την επίσης μασονική χειραψία. 
© AllNewz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου