Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014

Επιστροφή στην Συρία! Ισραηλινοί βομβάρδισαν συριακούς στόχους!


isr syrΣτρατιωτικούς στόχους στη Συρία βομβάρδισε το Ισραήλ σε αντίποινα για μία επίθεση με βόμβα από την οποία τραυματίστηκαν τέσσερις ισραηλινοί στρατιώτες την Τρίτη στα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν. Όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, στους στόχους περιλαμβάνονται ένα αρχηγείο του συριακού στρατού, εγκαταστάσεις στρατιωτικής εκπαίδευσης και πυροβολαρχίες. Οι αεροπορικές επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια της νύχτας, δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης Πίτερ Λέρνερ, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού. Το Ισραήλ κατηγόρησε...
τη Δαμασκό για το συμβάν, παρότι τμήματα της υπό συριακή κατοχή περιοχής των Υψιπέδων τελούν υπό τον έλεγχο ανταρτών, περιλαμβανομένων μαχητών που εμπνέονται από την αλ Κάιντα και είναι πολέμιοι του εβραϊκού κράτους. Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι αντάρτες της Χεζμπολάχ του Λιβάνου που έχουν ταχθεί στο πλευρό του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ έχουν παρουσία στα Υψίπεδα.
Είναι πλέον σαφές ότι το αμερικάνικο ενδιαφέρον έχει στραφεί ξανά στην Συρία, προκειμένου εκεί να ισοφαρίσει τα γεγονότα στην Κριμαία!


elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου