Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Πώς το μαλαισιανό αεροσκάφος, ο Πιστόριους κι ο Ερντογάν σώζουν το ελληνικό πολιτικό σύστημα


 
Εδώ και μία εβδομάδα, ξαφνικά η Ελλάδα και οι Έλληνες πολίτες ανακάλυψαν τα νέα τους προβλήματα.
 
Όχι, δεν είναι ούτε η οικονομική τους εξαθλίωση ή η γενικότερη παρακμή της χώρας, ούτε η... τουρκική απειλή που γιγαντώνεται καθημερινά, ούτε φυσικά ότι έφτασε η Αγκυρα να θεωρεί την ... Μύκονο διεθνή χωρικά ύδατα: Τα νέα φλέγοντα ζητήματα όπως κατάγράφονται από το σύνολο των συστημικών ΜΜΕ ηλεκτρονικών και διαδικτυακών (τα έντυπα ΜΜΕ, απλά δεν υπάρχουν) είναι τα εξής:
 
- Το αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών (όπου το μόνο βέβαιο είναι ότι έχει ... πέσει)
 
- Το έγκλημα πάθους και η δίκη του ... Όσκαρ Πιστόριους
 
- Οι διαδηλώσεις στην Τουρκία για τον θάνατο του 15χρονου που νοσηλευόταν μήνες τραυματισμένος.
 
- Και ολίγη από την "ποταμιά" του Σταύρου Θεοδωράκη!
 
Πρώτη είδηση και καλύπτουσα το 50% των δελτίων ειδήσεων το μαλαισιανό αεροσκάφος με τους 270 επιβάτες με σενάρια που ξεκινούν από εξωγήινους και φτάνουν σε εκδοχές τύπου "Lost" και "πειράματα" σε ένα παράλληλο σύμπαν.
 
Ακόμα και το ότι στην Ουκρανία βρισκόμαστε ενώπιον της μεγαλύτερης (πιθανώς) ένοπλης κρίσης στην Ευρώπη από το 1945, παίζει δεύτερη ή τριτο-τέταρτη είδηση.
 
Σε μια χώρα με 28% ανεργία και τους ανθρώπους να πηδάνε στο κενό επειδή δεν έχουν να φάνε, όπως συνέβη χθες στην Κρήτη με την γυναίκα που άφησε τα τελευταία της 600 ευρώ στον σύζυγό της για  να πληρώσει το ΤΕΒΕ και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει.
 
Για τα συστημικά ΜΜΕ, σχεδόν δεν υπάρχει άλλη είδηση. Υπάρχει μόνο το μαλαισιανό αεροσκάφος.
 
Στο τηλεοπτικό δελτίο του "Αντέννα" πριν δύο ημέρες η κυβέρνηση της Μαλαισίας πραγματικά "κανονιοβολήθηκε" για την "εγκληματική καθυστέρησή της να βρει το αεροσκάφος".
 
Μέχρι κι έναν ημίτρελο σ΄ένα πεζοδρόμιο που έκανε "μαγικά" για να βρεθεί το αεροσκάφος τον χρέωσαν στην μαλαισιανή κυβέρνηση! Βασικά η μαλαισιανή κυβέρνηση μόνο για το Μνημόνιο δεν έχει κατηγορηθεί ακόμα από τα ελληνικά ΜΜΕ.
 
Και μετά έχουμε τον Οσκαρ Πιστόριους, όπου παρακολουθούμε σε ζωντανή σύνδεση την δίκη ενός ανάπηρου αθλητή που κατηγορείται ότι σκότωσε την γυναίκα του στη... Νότιο Αφρική πριν ένα-δύο χρόνια!
 
Έξι ώρες έμεινε πρώτο θέμα αναρτημένο σε ιστοσελίδες μεγάλης επισκεψιμότητας ο... Πιστόριους!
 
Μετά έχουμε τον Ρ.Τ.Ερντογάν και τις διαδηλώσεις στην Τουρκία όπου η οργή των Ελλήνων τηλεπαρουσιαστών ξεχειλίζει και ακούσαμε τον Γιάννη Πρετεντέρη, να απαιτεί (!) από τον Ρ.Τ.Ερντογάν να "φέρει πίσω τα κλεμμένα".
 
Τι καλά που θα ήτανε αν το έλεγε καθημερινά αυτό στους φίλους του Έλληνες πολιτικούς. Παραδόξως εδώ στην Ελλάδα αυτό δεν ακούγεται ούτε σαν ψίθυρος, πλέον.
 
Η δε ελληνική επικαιρότητα περιορίζεται στην... Ποταμιά του Στ.Θεοδωράκη που εξελίσσεται στην μεγαλύτερη πολιτική φούσκα των τελευταίων ετών: Κανείς δεν υπάρχει που να δηλώνει ότι θα τον ψηφίσει, αλλά φέρνουν το κόμμα του... τρίτο στις δημοσκοπήσεις. Πριν λίγο καιρό βέβαια κάποιες άλλες δημοσκοπήσεις έδιναν έως 18% στην κίνηση των 58!
 
Άλλες ειδήσεις δεν υπάρχουν, σαν να μην έχουμε σε δύο μήνες εκλογές (που μπορούν να οδηγήσουν και σε εθνικές), με το αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά αμφίρροπο..
 
Το ότι η τρόικα αρνήθηκε να φύγει και δεν επιτρέπει να βγει η χώρα στις αγορές, το ότι θα μείνει 50 χρόνια στην Ελλάδα, όπως γράφει σήμερα και η γερμανική Handelsblatt δεν είναι ειδήσεις.
 
Ούτε ο ... Πιστόριους θα μπορούσε να πιστέψει ότι με την δίκη του θα "έσωζε" επικοινωνικά το πολιτικό σύστημα μιας ευρωπαϊκής "μπανανίας", χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά.
 
Όσο για την κυβέρνηση της Μαλαισιας μέχρι να γίνουν οι εκλογές στην Ελλάδα θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί: Οι Έλληνες άνκορμαν-ανκοργούμαν την περιμένουν... στη γωνία και δεν αστειεύονται.
 
Πρόκειται για την μεγαλύτερη επιχείρηση απο-πληροφόρησης στην σύγχρονη ελληνική πολιτική ιστορία ή μας φαίνεται;
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου