Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

ΈΡΑ Αθηνών ή αλλιώς Radio Soviet Union


fiveteachers
Όσες φορές έχει τύχει να ακούσουμε το ράδιο της ΕΡΑ που εκπέμπει μετά τις απολύσεις των εργαζομένων, έχουμε την εντύπωση πως ακούμε το ράδιο του Χο Τσι Μινχ σε συνδυασμό με Σοβιετική Ένωση, Κούβας και Μαριναλέντας. Η φρασεολογία θαυμασμού και αλληλεγγύης , με κάθε λογής τύπου αριστερή έκφανση του πλανήτη δίνει και παίρνει...

Δεν περνάει λεπτό ώστε να μην ακούσουμε τετριμμένα επιχειρήματα υπέρ της μετανάστευσης, του διεθνισμού και της ακροαριστερής πολιτικής. Φυσικά και όλοι θυμόμαστε τις συγκεντρώσεις της ΕΡΤ όπου κάθε ακροαριστερή πτέρυγα είχε τον χώρο της και τον χρόνο προβολής της.
Η ανάδειξη της πολιτικής ταυτότητας που εκφράζεται δεν έχει φυσικά σχέση με τις απολύσεις αλλά με την πολιτιστική κουλτούρα που έχει επιβληθεί από την αριστερά στο μεταπολιτευτικό κράτος. Μια κουλτούρα βαθιά ριζωμένη και αντεθνική η οποία "τρέφεται" και συντηρείται από τους μηχανισμούς του ίδιου του κράτους. Πράγμα που μας θύμισε στο μυαλό την άποψη του ηθοποιού και σκηνοθέτη Ρένου Χαραλαμπίδη σχετικά με μια  άλλη μορφή τέχνης, τον κινηματογράφο, όπου πολλές τανίες έτυχαν της χρηματοδοτήσεως της ΕΡΤ. Έτσι σε μια παλιά του συνέντευξη είχε αναφέρει πως:
"Το σινεμά στην Ελλάδα τα τελευταία 40 χρόνια χρόνια κινήθηκε υπό το καθεστώς της αριστερής τρομοκρατίας! Όποιες ταινίες γίνανε μακριά από το πνεύμα της αριστεράς, ήταν πάντα ύποπτες. Για να ήσουνα υπάκουος όλα αυτά τα χρόνια, έπρεπε να υπακούς στην καλλιτεχνική γραμμή της αριστεράς"

 www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου