Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Από υποψήφια της αριστεράς στο μαχητικό εθνικισμό


novateΣε όλη την ευρωπαϊκή ιστορία δεκάδες ιδεολόγοι και μαχητές της αριστεράς αποχώρησαν από τις οργανώσεις τους και προσχώρησαν στο εντελώς αντίθετο στρατόπεδο. Στις τάξεις των εθνικιστών. Στην Ιδέα...
όπου σε αντίθεση με κομμουνισμό - φιλελευθερισμό η κοινωνία δε χωρίζεται με οικονομικά κριτήρια. Εκεί όπου οι οικονομικές σχέσεις είναι ένα επιστέγασμα της κοινωνικής ευημερίας και όχι η βάση της κοινωνικής πυραμίδας. Τέτοια παραδείγματα είναι ο Μπενίτο Μουσολίνι, ο Χορστ Μάλερ και πριν λίγες μέρες φτάσαμε στην Angela de Rosa. Μια υποψήφια της κεντροαριστεράς σε μια μικρή επαρχία του Μιλάνου με πληθυσμό 22.000 κατοίκους.
Η Angela de Rosa προσχώρησε στις τάξεις της CasaPound και στην ευρύτερη οργάνωση του Ιταλικού κινήματος στο Μιλάνο. Πράγμα ασυγχώρητο για τους αριστερούς και τους αντιφασίστες οι οποίοι στο άκουσμα του γεγονότος έσπευσαν στο δημοτικό συμβούλιο με κράνη μαδέρια πανό και σημαίες και απαγόρευσαν στην υποψήφια Δήμαρχο να εκφράσει άποψη από το βήμα του συμβουλίου, όντας εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος από τις περασμένες εκλογές.

elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου