Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος: "Τούρκοι πέταξαν οστά αγνοουμένων στη θάλασσα"


Η επιχείρηση για την οποία κάνει λόγο ο Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος Σενέρ Λεβέντ, έγινε λίγο καιρό μετά τις δολοφονίες του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού!
Συγκλονιστικά στοιχεία για τη μοίρα πολλών αγνοουμένων, ισχυρίζεται ότι έχει στα χέρια του, ο Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος Σενέρ Λεβέντ.
Το κείμενο του για την "εξαφάνιση" ομαδικών τάφων αγνοουμένων, δημοσιεύθηκε για την επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους...

Συγκεκριμένα, σε άρθρο του στην εφημερίδα "Πολίτης", και στη στήλη του "Άφρικα", επικαλούμενος μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα, αναφέρει ότι το 1996, οι Τούρκοι έστειλαν ειδική ομάδα ανθρώπων στην Κύπρο, για να βρουν ομαδικούς τάφους αγνοουμένων του 1974 και να καταστρέψουν τα οστά, προκειμένου να εξαφανίσουν τα όποια ίχνη τους.
Σύμφωνα με τον Σενέρ Λεβέντ, "ήταν μια επιχείρηση που διεξήχθη με πολλή μυστικότητα. Οι ομαδικές σφαγές Ελληνοκυπρίων διενεργήθηκαν ειδικά μετά το μεγάλο έγκλημα στα χωριά Μάραθα, Αλόα και Σανδαλάρη.
Άρχισαν δολοφονίες Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων -παιδιών, ηλικιωμένων- χωρίς διακρίσεις από οργισμένους Τούρκους στρατιώτες και μερικούς Τουρκοκύπριους. Όσοι γνώριζαν, έδειξαν τους τάφους που ήξεραν, στην ειδική ομάδα που ήρθε από την Τουρκία. Στην Αφάνεια, στην Άσσια, στο Μπέκιοϊ, στο Τζιάος. Πήγαν και στο Βαρώσι που είναι κλειστό για χρόνια.
Εκεί υπήρχαν κάποιοι που δολοφονήθηκαν και θάφτηκαν μέσα σε χαβούζες για να αποφευχθεί ο κόπος του σκαψίματος τάφων. Και στοιβάχτηκε χώμα πάνω τους. Έγινε εκταφή όσων βρίσκονταν σε ομαδικούς τάφους. Φορτώθηκαν σε καμιόνια. Μεταφέρθηκαν και ρίχτηκαν στη θάλασσα. Και να που μας το ψιθυρίζουν στο αφτί μετά από τόσα χρόνια. Αν όλα αυτά αληθεύουν, σημαίνει ότι άδικα ψάχνουν όσοι τους αναζητούν. Δεν μπορούν να τους βρουν".
Ο Σενέρ Λεβέντ γράφει ακόμα ότι ο Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος Κουτλού Ανταλί, της εφημερίδας "Γενί Ντουζέν", δολοφονήθηκε τον Ιούλιο 1996 έξω από το σπίτι του από τον τουρκικό στρατό, "για να μην αποκαλύψει το μυστικό του Αποστόλου Βαρνάβα".
Αναφέρεται στην αρθρογραφία του Ανταλί στην εφημερίδα του, σχετικά με την επιδρομή "αστυνομικών" και Τούρκων στρατιωτών στον περίβολο του μοναστηριού του Αποστόλου Βαρνάβα, όπου "ήταν θαμμένοι Ελληνοκύπριοι που είχαν δολοφονηθεί αλλού και τους είχαν θάψει εκεί".
Σύμφωνα με τον Λεβέντ, ο Ανταλί επρόκειτο να αποκαλύψει ότι την επιδρομή εκείνη διέταξε η ειδική ομάδα από την Τουρκία, με στόχο να καταστρέψει τον ομαδικό τάφο.
Και καταλήγει ως εξής: "Δεν μπορούμε να ξέρουμε τα λείψανα πόσων αγνοουμένων έχουν ριχθεί στη θάλασσα κατά τις επιχειρήσεις αυτές. Για να τους θυμόμαστε αιώνια, μπορούμε μόνο να στήσουμε ένα μνημείο του “αγνώστου θύματος”. Να κοιτάμε αυτό το μνημείο καθημερινά και να ντρεπόμαστε. Αφού ούτε αυτό θα είναι αρκετό για να συγχωρεθούμε".
Το Κυπριακό στο επίκεντρο της συνάντησης Τζον Κέρι - Αχμέτ Νταβούτογλου
Εν τω μεταξύ, για "σημαντική πρόοδο" που σημειώνουν Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι διαπραγματευτές, έκανε λόγο ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, υποδεχόμενος στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ τον Τούρκο ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου, χθες το βράδυ (ώρα Ελλάδας), καλώντας όλες τις πλευρές να εκμεταλλευτούν όσο περισσότερο μπορούν το "σημερινό παράθυρο ευκαιρίας" και να επαναρχίσουν ουσιαστικές συνομιλίες για συνολική επίλυση του προβλήματος.
Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι "εδώ και μήνες, συνομιλούμε για την Κύπρο και το Ναγκόρνο Καραμπάχ και σιωπηρά προσπαθούμε να βρούμε τρόπους επίλυσης. Οι πρέσβεις μας, που βρίσκονται στο επίκεντρο των πρωτοβουλιών αυτών, συνεχίζουν τη διαδικασία. Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι διαπραγματευτές, σημειώνουν σημαντική πρόοδο".
Ο κ. Νταβούτογλου δεν έκανε καμία ιδιαίτερη αναφορά στο Κυπριακό, ενώ οι δύο υπουργοί αναφέρθηκαν σε μια σειρά ζητημάτων που απασχόλησαν τη συνάντησή τους, όπως Συρία, Ιράν, Ιράκ, Μέση Ανατολή και τουρκοαμερικανικές σχέσεις.
Αναφερόμενος στις σχέσεις των δυο χωρών, ο κ. Κέρι υποστήριξε ότι Ουάσιγκτον και Άγκυρα έχουν τους «ίδιους στρατηγικούς στόχους». Επισήμανε ότι με τον κ. Νταβούτογλου έχουν δουλέψει πολύ στενά σε πολλά θέματα, όπως το ζήτημα στις σχέσεις του Ισραήλ και της Τουρκίας, το πρόβλημα της Συρίας και άλλα διεθνή θέματα, σημειώνοντας ότι οι σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας είναι "ζωτικής σημασίας" για πολλά διαφορετικά επίπεδα.
Στο μεταξύ, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζένιφερ Ψάκι, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε ότι οι κ.κ. Κέρι και Νταβούτογλου συζήτησαν το Κυπριακό και την "αμοιβαία δέσμευσή τους στο ζήτημα», τονίζοντας, επίσης, ότι «δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην πολιτική μας για να ανακοινωθεί, αλλά (το θέμα της Κύπρου) ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν".
(Πηγές: ΑΜΠΕ, sigmalive, εφημερίδα "Η Σημερινή"). Χρήστος Δεμέτης news247
mystikaperasmata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου