Σε ανατιμήσεις τροφίμων προχώρησαν μέσα στην κρίση οι περισσότερες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο του κλάδου. Σύμφωνα με νέα έρευνα της Εθνικής Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, η αύξηση αγγίζει το...
13% τα τελευταία πέντε χρόνια. Μεγάλη αύξηση στις τιμές κατέγραψαν τα αυγά, ενώ οριακή άνοδος παρατηρήθηκε στο νωπό – παστεριωμένο γάλα, τα αναψυκτικά και την ζάχαρη. Αξιοσημείωτη είναι η αύξηση και στο ψωμί, όπου σωρευτικά φτάνει το 6,76%.
Εντελώς διαφορετική είναι η εικόνα για τα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης. Οι καταστηματάρχες ρίχνουν τις τιμές έως και 30%, ενώ μετά και από τα «παζάρια» ο καταναλωτής μπορεί να πάρει τελικά το προϊόν έως και 40% φθηνότερα.
Δεν ισχύει το ίδιο για τις μεγάλες αλυσίδες, οι οποίες ήδη είχαν χαμηλότερες τιμές.
Πάντως, η ίδια έρευνα βλέπει μείωση των τιμών το τελευταίο διάστημα.