Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Η Γη είναι περικυκλωμένη από 9.6 χιλιόμετρα σύννεφου βακτηριδίων.

Μετάφραση από giantfreakinrobot.com: Άγνωστος R , Επιμέλεια Αφύπνιση συνείδησης
Τριάντα τρεις χιλιάδες πόδια πάνω από την γη είναι ένα σκληρό, έρημο περιβάλλον. Σε αυτό το σημείο δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου οξυγόνο στην ατμόσφαιρα, η θερμοκρασία είναι...
κάτω από το σημείο ψύξης, και υπάρχει πάρα πολύ ραδιενέργεια, έτσι για να κάνει τις συνθήκες ζωής ακόμα πιο αφιλόξενες. Αλλά ακόμα και σε αυτό το ιδιαιτέρα σκληρό περιβάλλον, υπάρχει ζωή. Επιστήμονες από το τεχνολογικό ινστιτούτο της Georgia έχουν ανακαλύψει ένα σύννεφο δισεκατομμυρίων βακτηριδίων που ζουν σε απόσταση πάνω από έξη μίλια (9,6 χιλιόμετρα) από την επιφάνεια της γης.

Ερευνητές πέταξαν με ένα τζετ της NASA και συνέλεξαν δείγματα περνώντας αέρα από ένα φίλτρο και συλλέγοντας σωματίδια. Η ομάδα περίμενε να βρει μόνο ένα μικρό αριθμό μικροοργανισμών σε αυτό το υψόμετρο, αλλά όταν ξεκίνησαν να μελετούν τα δείγματα, έκαναν μια εκπληκτική ανακάλυψη. Περισσότερο από το 20% αυτού που είχαν συλλέξει ήταν πράγματι ζωντανό.

Η τεχνολογική ομάδα της Georgia δεν ξέρει γιατί τα βακτηρίδια βρίσκονται εκεί πάνω, ή τι ακριβώς κάνουν, αλλά έχουν μερικές ιδέες. Μπορεί να παίζουν ένα σημαντικό ρόλο στην λειτουργία της ατμόσφαιρας. Ίσως βοηθούν στην ανακύκλωση θρεπτικών συστατικών, όπως κάνουν και στο έδαφος. Είναι επίσης πιθανό να επηρεάζουν τον καιρό και να συνεισφέρουν στην δημιουργία σύννεφων. Ένας από τους μικροοργανισμούς που εντόπισαν οι επιστήμονες είναι ο E-coli, εικάζουν πως ο συγκεκριμένος ανέβηκε στην ατμόσφαιρα όταν τυφώνες χτυπούν πόλεις. Όποτε υπάρχει και η πιθανότητα να βρέξει πανδημίες πάνω στα κεφάλια μας. Πόσο βιβλικό ακούγεται!

Ο Αν Γουομακ, ένας μικροβιακός οικολόγος του πανεπιστημίου του Όρεγκον, προϋποθέτει ότι αν βρούμε τι ακριβώς λειτουργία έχουν τα βακτήρια, θα βοηθούσε στον πόλεμο κατά της κλιματικής αλλαγής. Θα ήταν πιθανό για τους επιστήμονες να κατασκευάσουν βακτηρίδια για να διασπάσουν επικίνδυνα αέρια του θερμοκηπίου σε πιο καλοήθεις ουσίες.

Αφύπνιση συνείδησης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου