Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Το αίμα βάφτηκε κόκκινο στον πιο ματωμένο Απρίλη της τελευταίας εικοσαετίας - Δολοφονίες - Εγκλήματα πάθους - Μαφιόζικες εκτελέσεις(Ερευνα)


patra-dolofonia
Το αίμα εκατοντάδων ανυποψίαστων πολιτών μετά τους φοβερούς σεισμούς στην Κίνα και το Πακιστάν, η βομβιστική επίθεση στα μέσα Απριλίου στο μαραθώνιο της Βοστώνης, τα πεταμένα πτώματα αμάχων μετά τις συνεχείς ανθρωποθυσίες στο συριακό έδαφος από τη λαίλαπα των ισλαμοφασιστών και τις συνεχείς εμφυλιακές θηριωδίες, το μπουρλότο θανάτου στο εργοστάσιο λιπασμάτων στο Τέξας καθώς και ο σαλεμένος οπλοφόρος του Ιλινόις που άφησε πίσω του πέντε νεκρούς από την ίδια οικογένεια, συνθέτουν ένα παγκόσμιο εφιαλτικό σκηνικό με δολοφονίες, επιθέσεις, θεομηνίες και δυστυχήματα σε έναν από τους πιο «ματωμένους» Απρίληδες της τελευταίας εικοσαετίας.
Η Ελλάδα δεν ξέφυγε από τον...
ανείπωτο κύκλο του αίματος το μήνα που η Σελήνη βρέθηκε για 27 λεπτά μέσα στην σκιά της Γης, στην δεύτερη πιο σύντομη σεληνιακή έκλειψη για τον 21ο αιώνα. Αυτοπυρπολισμοί σε δημόσια θέα, δεκάδες αυτοκτονίες, στυγνές ανθρωποκτονίες, βεντέτες και συμβόλαια θανάτου, εγκλήματα πάθους, ξεκαθαρίσματα λογαριασμών στην αναβίωση συνδικάτων της μαφίας, φούντωσαν μέσα στον «ματωμένο» Απρίλη. Το αιματοβαμμένο καλεντάρι της βίας έκλεισε σπίτια και ορφάνεψε οικογένειες.
Η Κατερίνα και ο ενεχυροδανειστής
Καλά-καλά δεν είχε ανατείλει η 1η Απρίλη και μια 25χρονη κοπέλα που επέστρεφε από τη δουλειά της την νύχτα της 29ης Μαρτίου, ξεμάτωσε στο τιμόνι του αυτοκινήτου της, κάτω από την γέφυρα των Ισθμίων. Η ξενοδοχοϋπάλληλος Κατερίνα Ζώγαλη, απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου, δολοφονήθηκε από σφαίρα Καλάσνικοφ τεσσάρων Αλβανών δραπετών των Φυλακών Τρικάλων, σε καταδίωξη από περιπολικά της Αμέσου Δράσεως. Το άτυχο κορίτσι είχε νικήσει την λευχαιμία και σκοτώθηκε από αδέσποτη βολή.
Στις 3, 4, 6 και 13 Απριλίου η Αττική σαρώθηκε από κύμα τεσσάρων ανθρωποκτονιών με κίνητρο τη ληστεία. Στα Βίλια 82χρονη βρέθηκε σκοτωμένη με τραύμα στο κεφάλι. Στην Κυψέλη, στην οδό Λέσβου, Γεωργιανοί(όπως αποδείχτηκε λίγες μέρες αργότερα μετά την εξιχνίαση του εγκλήματος), πήραν την ψυχή 67χρονης συνταξιούχου για μια χούφτα ευρώ, στην Καλλιθέα δολοφονήθηκε 85χρονος σε διαμέρισμα επί της οδού Αριστείδου ενώ στην Δάφνη το Σάββατο 13 Απριλίου, 30χρονος γιος ενεχυροδανειστή βρέθηκε σκασμένος από άγνωστους εισβολείς. Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών ανακοίνωσε στις 6 Μαΐου ότι δράστες είναι 4 συνεργοί οι οποίοι με «δόλωμα» 24χρονη κοπέλα, «ψάρεψαν» το θύμα στο Face book , του έστησαν παγίδα θανάτου και την ώρα που η 24χρονη πήγε στην οδό Φαίδωνος στη Δάφνη για το ερωτικό ραντεβού, με το ένα χέρι έβγαζε τα ρούχα της και με το άλλο άνοιγε την πόρτα στους δολοφόνους που καραδοκούσαν για να αρπάξουν από το χρηματοκιβώτιο πάνω από 130.000 ευρώ.
Τη νύχτα της 8ης Απριλίου, φωτιά κυκλώνει και καίει σαν κάρβουνο, κατάκοιτο 46χρονο άνδρα σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου επί των οδών Λεβιδίου και Λένορμαν, πάνω από βενζινάδικο. Η ανήμπορη 75χρονη μάνα του μεταφέρεται σοβαρά τραυματισμένη στο «Σωτηρία».
Το πρωί της Δευτέρας 22 Απριλίου, εντοπίζεται σε βάραθρο σε σπηλιά του Υμηττού νεκρός άγνωστος άνδρας. Μετά την ταυτοποίηση αποκαλύπτεται η ταυτότητα του: Πρόκειται για τον ταλαντούχο και πολυβραβευμένο φοιτητή της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Γιώργο Πολίτη, ο οποίος είχε εξαφανιστεί στις 3 Μαρτίου από το σπίτι του στη Γλυφάδα.
Δολοφονικό αμόκ
Το Σαββατόβραδο της 13ης Απριλίου δολοφονικό αμόκ καταλαμβάνει 44χρονο κάτοικο στην περιοχή Καλλονιές Μάνης, κοντά στην παραδοσιακή Κοίτα. Με δυο ντουφεκιές ξαπλώνει νεκρό τον 65χρονο θείο του και αφήνει πίσω του τρεις τραυματίες πριν οχυρωθεί στο σπίτι του απειλώντας θεούς και δαίμονες. Μετά από διαπραγματεύσεις παραδίνεται το ξημέρωμα. Το ίδιο Σαββατοκύριακο στην Νέα Πέραμο Καβάλας μαινόμενος 43χρονος εισέβαλε στην οικία των πεθερικών του, πυροβόλησε μια φόρα στον αέρα, στη συνέχεια σημάδεψε τη σύζυγο του, την πυροβόλησε και την σκότωσε μπροστά στους γονείς της και την ανήλικη κόρη του. Αμέσως μετά βγάζοντας προθανάτια κραυγή, έστρεψε το όπλο πάνω του και αυτοπυροβολήθηκε με αποτέλεσμα να τινάξει τα μυαλά του στον αέρα.
Ξεκαθάρισμα στην Πάτρα
Τέσσερα πτώματα άφησε στην άσφαλτο κεντρικών δρόμων της Πάτρας, η ομοβροντία πυροβολισμών μεταξύ αντίπαλων οικογενειών στο πρωτοφανές μακελειό που συγκλόνισε την πόλη. Το ξημέρωμα της 17ης Απριλίου στην οδό Σαχτούρη, έξω από νυχτερινό μαγαζί, άγνωστοι γαζώνουν τους Κώστα Φράγκο και Βασίλη Σινούρη. Τρεις μέρες αργότερα, σε κεντρικό δρόμο, στην οδό Ανθείας, δολοφονείται ο Πάνος Τσίρκας ενώ τραυματίζεται σοβαρά ο Νικόλαος Ντάντης ο οποίος πεθαίνει λίγες μέρες αργότερα. Για το διπλό ξεκαθάρισμα στην Ανθείας συλλαμβάνεται ο αδερφός του δολοφονημένου Φράγκου, Αλέξης, σε σπίτι στο Μπραχάμι Αττικής.
Εγκλήματα πάθους
Την νύχτα της 6ης Απριλίου, στην Νέα Μάκρη, ένα κορίτσι σαν τα κρύα τα νερά, η 23χρονη φοιτήτρια Φαίη Μπλάχα, πέφτει βαρύτατα τραυματισμένη από άγρια χτυπήματα νεαρού άνδρα. Σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης που εκδίδεται από τον ανακριτή, ύποπτος θεωρείται 25χρονος περιστασιακός «πορτιέρης» νυχτερινών καταστημάτων και κατηγορούμενος για άλλη τραμπούκικη επίθεση σε κομματικό στέλεχος του ΚΚΕ, πέρσι παραμονή εκλογών σε περίπτερο στην Αγία Παρασκευή. Λίγες μέρες αργότερα η κοπέλα πεθαίνει στο νοσοκομείο και ο φερόμενος ως δράστης της ανθρωποκτονίας, παραδίδεται και προφυλακίζεται στις 8 Μαΐου.
Το ξημέρωμα της Μεγάλης Τρίτης, ο 43χρονος άνεργος Πολυζώης Οικονομίδης σε κατάσταση μέθης τσακώνεται άγρια έξω από το σπίτι του με γνωστή τηλεοπτική αστρολόγο, την 55χρονη Νατάσα Λιβανίου, η οποία προθυμοποιήθηκε να τον μεταφέρει στην οδό Ασκληπιού στην Κηφισιά. Ο δαίμονας του πάθους κυριεύει τον 43χρονο και τον ωθεί στο έγκλημα. Μπαίνει στο αμάξι, πατάει γκάζι και σκοτώνει την άτυχη γυναίκα. Η κοινή γνώμη συγκλονίζεται πληροφορούμενη τις λεπτομέρειες του φονικού των βορείων προαστίων. Ο ένας τροχός του αυτοκινήτου εντοπίζεται από την πυροσβεστική πάνω στο σώμα της 55χρονης ενώ για 48 ώρες οι υποψίες για ύπαρξη τρίτου ατόμου στην σκηνή της δολοφονίας, εγείρουν συνεχή ερωτήματα. Τελικά ο 43χρονος προφυλακίζεται χωρίς να ομολογήσει το έγκλημα.
Αυτοπυρπολισμοί και αυτοκτονίες
Τα ματωμένα κρούσματα αυτοκαταστροφής που στοιχειώνουν την κοινωνία του μνημονίου, αναζωπυρώθηκαν μέσα στον Απρίλιο. Το πρωινό του Σαββάτου 13 Απριλίου(ημερομηνία που συνέβησαν πολλά βίαια γεγονότα), 50χρονος άνεργος περιλούζεται με βενζίνη έξω από το πάρκο των Βριλησσίων και αυτοπυρπολείται σε κοινή θέα. Ξεψυχάει ένα εικοσιτετράωρο αργότερα στο Γενικό Κρατικό. Βουτιά στο θάνατο κάνουν μέσα σε δύο εικοσιτετράωρα, 17χρονος μαθητής στην Ηγουμενίτσα και 19χρονος στα Βούρβουρα Αρκαδίας. Και οι δύο νεαροί αυτοπυροβολήθηκαν σε οικογενειακή εστία. Μέσα στον Απρίλιο σημειώθηκαν- βάσει μόνον του ρεπορτάζ- 15 δηλωμένες αυτοκτονίες και πέντε απόπειρες. Η κοινή γνώμη μεταξύ άλλων, συγκλονίστηκε από την πορεία θανάτου του 57χρονου υποδιευθυντή της ΑΤΕ στη Λέσβο που αυτοπυροβολήθηκε στο αυτοκίνητο του με στρατιωτικό τυφέκιο G3 αλλά και του προέδρου της Ομοσπονδίας Επαγγελματιοβιοτεχνών και Εμπόρων Κώστα Κόγια, στο Βόλο. Ο εαρινός «χορός» θανάτου έκλεισε(μόνον για τον μήνα Απρίλιο)με το πήδημα στο κενό του μεγαλοδικηγόρου και υποψήφιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εκλογές, Κώστα Ρεσβάνη, ο οποίος έκανε βουτιά απελπισίας από τον πέμπτο όροφο του δικηγορικού του γραφείου στον Πειραιά.
makeleio-ρεπορταζ
www.makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου