Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Κληρίδης: Θα φανεί εάν κάποιοι είχαν εσωτερική πληροφόρηση

Κληρίδης: Θα φανεί εάν κάποιοι είχαν εσωτερική πληροφόρηση Τη συγκέντρωση όλων των στοιχείων από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου αναμένει ο γενικός εισαγγελέας της χώρας, Πέτρος Κληρίδης για να διαφανεί το είδος των αδικημάτων που έχουν προκύψει στον απόηχο των καταγγελιών για απόσυρση χρημάτων από τις τράπεζες λίγο πριν την απόφαση του Eurogroup για κούρεμα.

"Πρώτα ας μαζευτούν τα στοιχεία από τον πρόεδρο της Κεντρικής Τράπεζας, ποιοι δηλαδή τις τελευταίες μέρες λίγο πριν από το κούρεμα δηλαδή ή το πάγωμα, το κλείσιμο των τραπεζών φρόντισαν να βγάλουν χρήματα στο εξωτερικό οπότε και θα διαφανεί εάν μπορούσαν να έχουν κάποια διαφορετική πληροφόρηση...
Εκεί που υπάρχει η εσωτερική πληροφόρηση πράγματι δημιουργείται ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα. Φαίνεται να είχαν βγει κάποια χρήματα λίγες μέρες πριν το κλείσιμο των τραπεζών αλλά δεν ξέρουμε και από αυτούς εάν υπάρχει μια σχετική δικαιολογία", είπε ο ίδιος μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA"."Επειδή το φάσμα είναι πάρα πολύ μεγάλο και πάει πίσω αρκετά χρόνια, έχει διοριστεί αυτή η ερευνητική επιτροπή από τρία παλιά μέλη του ανωτάτου δικαστηρίου με εκτεταμένους όρους εντολής για να διερευνήσει όλο αυτό το φάσμα και σε βάθος και σε πλάτος χρόνου", πρόσθεσε.

Τόνισε ότι του δόθηκε ένας κατάλογος με τα χρέη που πιθανώς να διαγράφησαν ο οποίος μετά διέρρευσε στον Τύπο αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτό να αποτελεί μέρος μιας συνηθισμένης πρακτικής των τραπεζών για να διαγράφουν επί παραδείγματι τόκους υπερημερίας ακόμα και από μικρούς καταθέτες.

Χαρακτήρισε άδικη την συμπεριφορά της ευρωπαϊκής οικογένειας, αλλά παραδέχθηκε ότι έγιναν λάθη και από κυπριακής πλευράς ενώ υπογράμμισε ότι πέρα από την αναζήτηση των ευθυνών, η ουσία είναι ότι καταποντίστηκε ολόκληρο το κράτος. Πηγή: Megawww.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου