Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Αρχιπροδότες!!!Ενιαίο φόρο ακινήτων με διπλό μηχανισμό είσπραξης (ΔΕΗ - ΔΟΥ) αποφάσισαν οι αρχηγοί

Ενιαίο φόρο ακινήτων με διπλό μηχανισμό είσπραξης (ΔΕΗ - ΔΟΥ) αποφάσισαν οι αρχηγοίΜε κοινή θέση όσον αφορά στη φορολόγηση των ακινήτων προσέρχονται στη διαπραγμάτευση με την τρόικα οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι.

Υστερα από τρίωρη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί αποφάσισαν την αντικατάσταση από το 2014 του ΕΕΤΗΔΕ, του γνωστού «χαρατσιού», με έναν ενιαίο φόρο ακινήτων, ο οποίος, ωστόσο, θα...
εξακολουθήσει να εισπράττεται κυρίως μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Το φετινό τέλος θα συνεχίσει επίσης να εισπράττεται κυρίως μέσω της ΔΕΗ, ενώ η κυβέρνηση θα εισηγηθεί στην τρόικα μειωμένους συντελεστές, ώστε να υπάρξει ελάφρυνση στην τελική επιβάρυνση, σε συνδυασμό με τη διεύρυνση της συγκεκριμένης φορολογητέας βάσης.
Οπως δήλωσε βγαίνοντας από τη σύσκεψη ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο ενιαίος φόρος στα ακίνητα θα συνεχίσει να εισπράττεται και το 2013 μέσω της ΔΕΗ, ενώ θα γίνει προσπάθεια να διευρυνθεί η φορολογική βάση και να μειωθεί το ποσό για όσους ήδη το καταβάλλουν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόθεση της κυβέρνησης είναι η μείωση να ξεκινήσει από το 2013 και να είναι της τάξης του 10% και να αυξηθεί μέχρι 15%. Το ακριβές ποσοστό όμως θα καθοριστεί μετά από τις διαπραγματεύσεις που θα γίνουν με την τρόικα.

www.ethnos.gr

1 σχόλιο:

  1. Στούς προδότες , του Ελληνικού λαού , μία πρεπει να είναι η απάντηση :Κ ρ ε μ ά λα .
    Εμείς μπορεί να πεθάνουμε από την πείνα αλλά
    αυτοί θα καταλήξουν αλλού .

    ΑπάντησηΔιαγραφή