Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Deal-"Ληστεία".Με ένα τηλεφώνημα ξεπουλήθηκαν οι Ελληνικές Κυπριακές τράπεζες σε Κωστόπουλο-Βαρδινογιάννη


KYPROY


Σε συμφωνία για την πώληση των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα κατέληξαν Αθήνα και Λευκωσία.
«Έπειτα από συνομιλίες μεταξύ του κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και του έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, επιβεβαιώθηκε ότι...
διευθετήθηκε το θέμα της απόσχισης των ελληνικών υποκαταστημάτων τω κυπριακών τραπεζών με τους πλέον ευνοϊκούς όρους υπό τις παρούσες συνθήκες, με σημαντικά οφέλη για την κυπριακή πλευρά», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κυπριακή προεδρία.
Από το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών ανακοινώθηκε πως ξεκινά άμεσα η διαδικασία απόκτησης των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα από ελληνικό τραπεζικό όμιλο, σε στενή συνεργασία με την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.
«Με την εξέλιξη αυτή, η Ελλάδα θωρακίζεται καθώς το σύνολο των καταθέσεων των πολιτών στις κυπριακές τράπεζες διασφαλίζεται απόλυτα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.
«Εργαζόμαστε νυχθημερόν τόσο για την απόλυτη διασφάλιση της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος, όσο και για την εξεύρεση μιας βιώσιμης λύσης για την οικονομία της Κύπρου και των πολιτών της», πρόσθεσε.
Οι τρεις προαναφερόμενες κυπριακές τράπεζες δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα μέσω υποκαταστημάτων, και έχουν χορηγήσει δάνεια ονομαστικής αξίας περίπου 24 δισ. ευρώ, ενώ διατηρούν καταθέσεις ύψους περίπου 13,5 δισ. ευρώ.
Το σχέδιο μεταβίβασης, που αποκάλυψε το Euro2day, προβλέπει ότι οι κυπριακές τράπεζες θα μεταβιβάσουν το σύνολο των εν Ελλάδι δραστηριοτήτων τους (καταστήματα, προσωπικό, στοιχεία ενεργητικού και παθητικού), αφού πρώτα τις ανακεφαλαιοποιήσουν και σχηματίσουν προβλέψεις για δάνεια, που να αντιστοιχούν στο δυσμενές σενάριο της Pimco.
πληροφορίες από euro2day και naftemporiki
www.makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου