Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Ενας νεκρός και δύο τραυματίες από έκρηξη νάρκης

Ενας νεκρός και δύο τραυματίες από έκρηξη νάρκηςΕνας ανθυπολοχαγός πυροτεχνουργός του Στρατού σκοτώθηκε και άλλοι δύο τραυματίστηκαν, λίγο πριν από τις 10 το πρωί, κατά τη διαδικασία κατά την πραγματοποίηση προγραμματισμένων εργασιών καταστροφής πυρομαχικών, όταν σημειώθηκε έκρηξη οπλοβομβίδας στο πεδίο βολής «Ψηλός Στάλος», στα Λάβαρα Έβρου, όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού.


Ο ένας πυροτεχνουργός μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, ωστόσο παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, κατέληξε.
Στο νοσοκομείο ελαφρύτερα τραυματισμένοι διακομίστηκαν...
στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου και οι δύο άλλοι πυροτεχνουργοί, ενός Ταγματάρχηκι ενός ΕΜΘ Επιλοχία της δυνάμεως της 389 Προκεχωρημένης Αποθήκης Πυρομαχικών.
Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Στρατοδικείου Ξάνθης και έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τις αρμόδιες Στρατιωτικές Αρχές.
Οπως μετέδωσε η ΝΕΤ, με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Π. Παναγιωτόπουλου, στον Εβρο θα μεταβεί ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού για να επιληφθεί των ερευνών για τις συνθήκες δυστύχημα
Η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του θανόντος.

www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου