Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Ο Διώτης εκθέτει τον Μπίκα αλλά το ΥΠΕΞ κωφεύει - Ούτε διαθεσιμότητα, ούτε ανάκληση



Τελικά στην Ελλάδα κάποιοι είναι πιο ίσοι μεταξύ ίσων (primus inter pares). Οι χθεσινές βόμβες του εισαγγελέα Διώτη στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής κανονικά θα έπρεπε να σημάνουν δύο πράγματα.

Πρώτον, την...
ανάκληση του πρέσβη μας στο Λονδίνο Κων. Μπίκα προκειμένου να έρθει και να εκθέσει τις δικές του θέσεις απέναντι σε όσα επίμεμπτα έως ποινικά κολάσιμα του καταλογίζει τον καιρό που υπήρξε διοικητής του εαυγούς της ΕΥΠ ένας πρώην εισαγγελέας και κατά καιρούς εξίσου υψηλόβαθμο στέλεχος ή παράγοντας νευραλγικών κρατικών μηχανισμών και

δεύτερον την υπαγωγή του σε καθεστώς διαθεσιμότητας μέχρις ότου η υπόθεση διαλευκανθεί και αποδοθούν στον καθένα από τους εμπλεκόμενους βαθμός συμμετοχής σε έκνομες δραστηριότητες που έβλαψαν το δημόσιο συμφέρον και είχαν ως αποτέλεσμα να απωλέσει η χώρα μέρος της εθνικής κυριαρχίας της.

Αντί αυτών των δύο αυτονόητων και τυπικά διαδικαστικών αλλά και τόσο ουσιαστικών ενεργειών, το υπουργείο εξωτερικών και ο επικεφαλής προϊστάμενος της ελληνικής διπλωματίας κ. Αβραμόπουλος, διπλωμάτης κι αυτός, ποιούν τη νήσσαν. Γιατί άραγε;

Ίσως έτσι να εξηγείται το γεγονός ότι αντί της πρώτης τοποθέτησης Μπίκα στην πρεσβεία μας του ... ευτελούς Καΐρου και στην Αίγυπτο αυτή ακυρώθηκε για να περιέλθει στη θαλπωρή των διπλωματικών ακόλουθων της προεδρίας της Δημοκρατίας και στην συνέχεια, μετά την ΕΥΠ, να λάβει για πρώτη φορά στα χρονικά της ελληνικής διπλωματίας πρώτη τοποθέτηση στην επίζηλη και πολλαπλώς εποφθαλμιούμενη θέση της πρεσβείας μας στο Λονδίνο.

Είπαμε. Κάποιοι είναι είναι περισσότεροι primus inter pares απ' ότι κάποιοι άλλοι. Ιθαγενείς.


epanastasitora.posterous.com
ksipnistere.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου