Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Υποδοχή με... τρακτέρ στον επικεφαλής της Task Force

«Δεν κάνουμε επίδειξη ισχύος με τα τρακτέρ στον δρόμο, δείχνουν ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι», τονίζει, εκ μέρους της συντονιστικής επιτροπής, ο Γιάννης Βογιατζής, αγροτοσυνδικαλιστής από την ΕπανομήΜε περίπου 100 τρακτέρ «υποδέχονται» σήμερα τον επικεφαλής της Task Force, Χορστ Ράιχενμπαχ, και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιο Τσαυτάρη, αγρότες της Θεσσαλονίκης που έχουν παρατάξει τα μηχανήματά τους στα «πράσινα φανάρια» στη διασταύρωση αεροδρομίου.



Σχεδόν δίπλα από το μπλόκο θα περάσουν τόσο ο Ράιχενμπαχ όσο και ο Αθ. Τσαυτάρης.
«Εχουμε όλη την καλή διάθεση να συναντήσουμε τον υπουργό και να του θέσουμε τα αιτήματά μας. Δεν κάνουμε επίδειξη ισχύος με τα τρακτέρ στον δρόμο, δείχνουν ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι», είπε στο «Εθνος», εκ μέρους της συντονιστικής επιτροπής, ο Γιάννης Βογιατζής, αγροτοσυνδικαλιστής από την Επανομή.
Tρακτέρ έχουν βγει...
επίσης στη Χαλκηδόνα, στον Τρίλοφο, στην Επανομή και στη Θέρμη.Ο επικεφαλής της Task Force και ο Ελληνας υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης θα συμμετάσχουν στο συνέδριο του Economist που θα γίνει σε ξενοδοχείο της περιοχής του μπλόκου.
Νωρίτερα ο Χ. Ράιχενμπαχ θα έχει επαφές με τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Θ. Καράογλου, και τον περιφερειάρχη, Απ. Τζιτζικώστα.
Στα υπόλοιπα μπλόκα οι αγρότες έκαναν συμβολικούς αποκλεισμούς στους δρόμους και μοίρασαν τοπικά προϊόντα στους διερχόμενους οδηγούς.
Ενταση και μικροεπεισόδια σημειώθηκαν στο μπλόκο της Νίκαιας, μεταξύ αγροτών που έκαναν καθιστική διαμαρτυρία στην εθνική οδό και δυνάμεων της Αστυνομίας.
Οι αγρότες καταγγέλλουν ότι έγινε χρήση χημικών, σπρέι πιπεριού και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, δήλωσε ότι «πανικόβλητη η κυβέρνηση από το μέγεθος των αγροτικών κινητοποιήσεων, δημιουργεί όξυνση».
Συγκέντρωση
Για σήμερα το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση υποστήριξης των αγροτών, από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και φορείς του νομού, στην κεντρική πλατεία της πόλης και οι αγρότες του μπλόκου θα φτάσουν με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους μηχανήματα.

Αγρότες από τις Σέρρες απέκλεισαν χθες για μία ώρα την εθνική οδό Σερρών-Θεσσαλονίκης στη διασταύρωση του Λευκώνα και μοίρασαν ρύζι στους οδηγούς, ενώ οι ροδακινοπαραγωγοί της Ημαθίας που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ στον κόμβο της Κουλούρας, μπήκαν χθες στη Βέροια και μοίρασαν κομπόστες ροδάκινου σε πολίτες και καταστηματάρχες.
ΜΑΡΙΑ ΡΙΤΖΑΛΕΟΥ

www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου