Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Η νεολαία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων δίπλα στους ΑΜΕΑ στην διαμαρτυρία της ΕΣΑΜΕΑ


Picture
Η Νεολαία Ανεξαρτήτων Ελλήνων δίπλα στα Άτομα με Αναπηρία παρέστη στην διαμαρτυρία της ΕΣΑμεΑ που ξεκίνησε από το Υπουργείο Οικονομικών και κατέληξε με πορεία στην Βουλή την Παρασκευή 15/02/2013.

Οι ΑμεΑ ζητούν το αυτονόητο. Προστασία από τα... απάνθρωπα μνημονιακά μέτρα (περικοπές μισθών-συντάξεων ανάμεσα σε άλλα) και την γενικότερη δημιουργία ενός πλέγματος προστατευτικών ρυθμίσεων που θα ανακόψει την πορεία τους προς τον Καιάδα.

Στο Υπουργείο Οικονομικών, αν και εξετέθησαν τα δίκαια αιτήματα των αναπήρων, οι απαντήσεις που δόθηκαν επιβεβαίωσαν την αναλγησία των υπευθύνων. Η προστασία των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και ιδιαίτερα των ΑμεΑ , αν και για το μέσο νου είναι αυτονόητη, για την συγκυβέρνηση είναι άγνωστη έννοια, αφού εν μια νυκτί και με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, τους ωθεί στην εξαθλίωση.

Αλγεινότατη εντύπωση προκάλεσε η πάγια κυβερνητική στάση αυταρχισμού. Δεν αντέχει σε καμία κριτική η απαράδεκτη απώθηση του προεδρείου της ΕΣΑμεΑ από τις αστυνομικές δυνάμεις που βέβαια έδρασαν κατόπιν εντολών.

Οι νέοι των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με τον Υπεύθυνο Τομέα ΑμεΑ, Αλέξανδρο Μητροβγαίνη, συνομίλησαν με μέλη και προεδρεία αναπηρικών συλλόγων, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών κ. Ηλίας Μαργιόλας,  εκφράζοντας την πλήρη στήριξη τους. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με τις ζωές των αναπήρων και να προσπαθεί να μετατρέψει την κοινωνία μας σε ζούγκλα.
 
ΝΕΟΛΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου