Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Αλεξιάδης: Οι πολιτικοί καλύπτουν τους φοροφυγάδες


O Αντιπρόεδρος των εφοριακών κ. Αλεξιάδης σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Εκ-Κεντρικό Δελτίο, μίλησε για το πολιτικο σύστημα, τις ευθύνες του και τον τρόπο που αντιμετωπίζονται τους φοροφυγάδες.
"Είμαστε ικανοποιημένοι γιατι επιβεβαιωνόμαστε. Αυτή η έκθεση δείχνει ποιοι έχουν...

τις ευθύνες και τι πρέπει να γίνει. Και επιτέλους πρέπει κάποιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Αν θέλουμε να εισπράξουμε τα έσοδα από η φοροδιαφυγή πρέπει να οργανώσουμε σωστά τις υπηρεσίες μας. Υπάρχουν ελεγκτές που δεν έχουν καν γραφείο. Είναι μεγάλα τα προβλήματα.
Ο κ. Μαυραγάνης έχει αρμοδιότητα στο ΣΔΟΕ, ο κ. Θεοχάρης στις εφορίες και άλλος στην οργάνωση. Καταλαβαίνεται ότι ο συνδυασμός είναι εκρηκτικός.
Έχουμε κάνει κινητοποιήσεις αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε απεργίες για τέτοια θέματα γιατί δεν αντέχουμε. Αγωνιζόμαστε όμως, μαζί με όλη την κοινωνία όσο μπορούμε..."

Μιλάτε για έλλειψη προσωπικού, υποστήριξης κτλ Άρα υπολειτουργείτε... Εγώ γιατί να σας πληρώνω;, ρώτησε ο Σπύρος Καρατζαφέρης για να λάβει την απάντηση:

"Εμείς καταλαβαίνουμε ότι ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών έχει χορηγούς και δεν πιστεύουμε ότι με τις απεργίες θα φτάσουμε σε αποτέλεσμα.
Έχει δίκιο και ο Νικολούδης και ο Παπαγιωτόπουλος. Είναι απαράδεκτο για παράδειγμα, το γεγονός ότι το Μάρτιο και τον Απρίλιο δεν θα κινούνται οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ γιατί δεν θα έχουν βενζίνη...
Είναι σοβαρά ζητήματα και επιτέλους φαίνεται ποιοι έχουν την ευθύνη. Το ΥΠΟΙΚ πρέπει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα.
Μόνο τον Ιανουάριο είμαστε 770 εκ. ευρώ κάτω από τον Ιανουάριο του 2012... Είμαστε σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί... "
Όλη αυτή η ιστορία είναι η δικαιολογία για να επιβληθούν αυτές οι πολιτικές δεν είναι η αναγκαιότητα...
Το Μνημόνιο ήταν η δικαιολογία για να επιβληθεί αυτή η πολιτική... Αυτό βλέπω ως οικονομολόγος
Ακολουθούμε μία πολιτική η οποία δεν οδηγεί πουθενά η οποία έχει ως σκοπό προφανώς την συγκάλυψη ορισμένων...", είπε μεταξύ άλλων ο κ. Αλεξιάδης.

Και κατέληξε: "Δεν θέλουν να χτυπήσουν τη φοροδιαφυγή. Είναι ξεκάθαρο... "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου