Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Τυχαία η επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ στην Τουρκία μετά την ανακίνηση του θέματος ΑΟΖ;


kerryΛίγες μόνο ώρες μετά την ευρωπαϊκή «στήριξη» στην Ελλάδα για την εκμετάλλευση των φυσικών της πόρων και την αναμενόμενη «απάντηση» των Τούρκων μέσω των παραβιάσεων στο Αιγαίο, ανακοινώνεται από πλευράς του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ η επίσκεψη του νέου ΥΠΕΞ τους στην Τουρκία, κατά την διάρκεια μίας περιοδείας που ενώ θα περνά από την Ευρώπη, δεν περιλαμβάνει την Ελλάδα.
Όπως ανακοινώθηκε, η περιοδεία στην Eυρώπη και στην Μέση Ανατολή που θα...
κάνει τέλος Φεβρουαρίου - αρχές Μαρτίου - ο νέος αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 24 Φεβρουαρίου και 6 Μαρτίου. Η εκπρόσωπος του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών κ. Βικτόρια Νούλαντ δήλωσε ότι ο κ. Κέρι θα ξεκινήσει από το Λονδίνο την πρώτη του περιοδεία σε χώρες του εξωτερικού και εν συνεχεία θα επισκεφθεί τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Τουρκία, την Αίγυπτο, τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κατάρ.
Συνδέεται άραγε αυτή η επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ μόνο με τις εξελίξεις στην ... Συρία και την τρομοκρατία; Ή είναι μία επίδειξη ... φιλίας μεταξύ ΗΠΑ και Αμερικής που σκοπό έχει ανάμεσα στα άλλα και να διασαφηνίσει – για μία ακόμη φορά – την αντίθεση των ΗΠΑ σε οποίαδήποτε κίνηση της χώρας μας για την εκμετάλλευση των φυσικών της πόρων; Είναι κάτι που σίγουρα δεν θα το πούν άμεσα οι Αμερικανοί. Οι υπεύθυνοι όμως της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής σίγουρα θα προβληματιστούν.

www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου