Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Έλληνες μαθητές με επιχειρηματικό δαιμόνιο δείχνουν τον δρόμο της ελπίδας


Οι μαθητές δείχνουν τον δρόμο. Δείχνοντας να έχουν πλήρη συναίσθηση της κατάστασης της ελληνικής κοινωνίας, μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παρουσίασαν τις – εικονικές – επιχειρήσεις τους στη μαθητική έκθεση Trade Fair 2013, που διοργανώθηκε για έκτη συνεχή χρονιά και συμμετείχαν 38 ομάδες μαθητών.

Το δαιμόνιο του επιχειρηματία φάνηκαν να κατέχουν τα περισσότερα από τα παιδιά που συμμετείχαν στην εκδήλωση. Εμείς θα σας παρουσιάσουμε τις τέσσερις πιο επιτυχημένες προτάσεις...



Kodu Game Lab: Η συγκεκριμένη «επιχείρηση» περιλαμβάνει τη δημιουργία ηλεκτρονικών παιχνιδιών κατόπιν παραγγελίας. Έτσι, οι γονείς θα επιλέγουν εκείνοι τα παιχνίδια που θα παίζουν τα παιδιά τους, χωρίς να έχουν το άγχος της βίας και του γενικότερα ακατάλληλου περιεχομένου. Η «επιχείρηση» ανήκει στο 1ο ΕΠΑΛ Πειραιά.

You Drive: Στην τεχνολογία επικεντρώθηκε και αυτή η «επιχείρηση». Νιώθοντας την ανάγκη να διαφημίσουν το νησί τους, μαθητές του ΕΠΑΛ Καλλονής Λέσβου δημιούργησαν σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, αναπτύσσοντας μάλιστα και εφαρμογή για κινητά συμβατή με Android. Στην ιστοσελίδα οι επισκέπτες του νησιού θα μπορούν να ανεβάζουν φωτογραφίες και ιστορίες από τις εμπειρίες τους στο νησί. Έτσι, όλο και περισσότεροι εν δυνάμει επισκέπτες θα ενημερώνονται για τα της Λέσβου.

Solar Pocket Charger: Η «επιχείρηση» αυτή σχεδίασε ένα φορητό φορτιστή τσέπης, ο οποίος αποτελείται από ένα ηλιακό πάνελ, αντάπτορες για τα κινητά και αδιάβροχη θήκη. Ο φορτιστής, μάλιστα, φορτίζει τόσο με ηλιακή ενέργεια, όσο και με τεχνητό φως. Η «επιχείρηση» ανήκει στο Κολλέγιο του Ψυχικού.

Ever Hope: Ρούχα φτιαγμένα κατά 100% από ελληνικό βαμβάκι κατασκευάζει η «εταιρεία» αυτή που ανήκει σε μαθητές του Αρσακείου Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης. Μάλιστα, όλα τα έσοδα από τα ρούχα που σχεδίασαν θα διατεθούν σε φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Αντίστοιχη έκθεση θα διεξαχθεί και στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013. Οι νικητές θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό Junior Achievement – Young Enterprise Europe που θα γίνει από 13 έως 15 Μαρτίου στη Ρήγα της Λεττονίας. 
ksipnistere.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου