Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Ρωσία: Τέλος στις υιοθεσίες παιδιών από αμερικανούς

Ρωσία: Τέλος στις υιοθεσίες παιδιών από αμερικανούςΣε οικογένειες Ρώσων θα δοθούν για υιοθεσία πενήντα δύο ορφανά παιδιά από τη Ρωσία που αναμενόταν να υιοθετηθούν από Αμερικανούς, όπως δήλωσε ο αρμόδιος του Κρεμλίνου για τα δικαιώματα των παιδιών, μετά την υπογραφή από τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, ενός νόμου που απαγορεύει σε Αμερικανούς να υιοθετούν παιδιά ρωσικής καταγωγής.

«Για κάθε ένα από τα 52 παιδιά που είχαν...
επιλεγεί για να υιοθετηθούν στις ΗΠΑ έχει ξεκινήσει μια διαδικασία ώστε να βρεθεί μια οικογένεια για αυτά στη Ρωσία», αναφέρει ο Πάβελ Αστάχοφ στον λογαριασμό του στο twitter.

«Κανένα από αυτά τα παιδιά δεν πρέπει να υποφέρει. Οι οικογένειες θα προετοιμαστούν και θα τα δεχθούν», πρόσθεσε.

Ο Αστάχοφ είχε επισημάνει νωρίτερα μιλώντας στο πρακτορείο Interfax ότι αυτά τα παιδιά «θα υιοθετηθούν στη Ρωσία υπό την άμεση ευθύνη των κυβερνητών» των επαρχιών της χώρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έλαβε νωρίτερα το Γαλλικό Πρακτορείο από τον Αστάχοφ, περίπου 15.000 παιδιά από τη Ρωσία έχουν υιοθετηθεί από ξένους μεταξύ του 2008 και του 2011, περιλαμβανομένων 5.000 και πλέον από Αμερικανούς, έναντι 33.000 παιδιών που έχουν υιοθετηθεί από Ρώσους υπηκόους.

Ο νόμος που υπέγραψε σήμερα ο Πούτιν και ο οποίος επιβάλλει και άλλα μέτρα σε αντίποινα για τις κυρώσεις που προβλέπονται σε αμερικανική νομοθεσία με στόχο να τιμωρούνται όσοι Ρώσοι κατηγορούνται για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων --τον «κατάλογο Μαγκνίτσκι», που ενέκρινε το αμερικάνικο Κογκρέσο--, τίθεται σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου και θεωρείται βέβαιο ότι θα κλιμακώσει τις εντάσεις στις σχέσεις της Μόσχας με την Ουάσινγκτον.

Στο μεταξύ οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν σήμερα ότι «λυπούνται βαθιά» για την επικύρωση του νόμου αυτού, ενώ κατηγόρησαν τη Μόσχα ότι έλαβε μια «πολιτική» απόφαση εναντίον της Ουάσινγκτον.

Ένας εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για τις υποθέσεις υιοθεσίας ορφανών παιδιών ρωσικής καταγωγής από αμερικανικές οικογένειες που εκκρεμούν και υπενθύμισε ότι περίπου 60.000 ορφανά από τη Ρωσία έχουν δοθεί για υιοθεσία στις ΗΠΑ τα τελευταία είκοσι χρόνια.

 www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου