Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Ελληνική δικτατορία των μετρίων!!!

Πολλοί εξ υμών των Ελλήνων του εξωτερικού κατηγορούμε αδιακρίτως την ίδια μας την χώρα (κυρίως τους πολίτες της)! Κατηγορούμε φυσικά τα κακώς κείμενα και αλήθεια είναι ότι σήμερα η Ελλάδα έχει πολλά κακώς κείμενα! Αλήθεια είναι ότι στην αγαπημένη μας πατρίδα εδώ και δεκαετίες έχει εγκαθιδρυθεί μια ιδιότυπη δικτατορία των μετρίων ... στην καλύτερη των περιπτώσεων!!!!!!!!
Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς «οι απέξω» για να βοηθήσουμε τους «από μέσα». Εκτός από το να το βάλουμε στα.....

πόδια με την ουρά στα σκέλια εγκαταλείποντας την Ελλάδα με δικαιολογίες τύπου "η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της" τι κάναμε;
Αν είμαστε Έλληνες δεν θα έπρεπε να κοιμόμαστε χρησιμοποιώντας κάθε δευτερόλεπτο ελεύθερου χρόνου για να καταστρώσουμε και πραγματοποιήσουμε σχέδια για αλλαγή αυτής της τραγικής κατάστασης. Όπως και να έχει εμείς οι Έλληνες της διασποράς δεχόμαστε μόνο ένα μικρό μέρος της παραπληροφόρησης που δέχονται οι συμπολίτες μας στην πατρίδα και επομένως είμαστε σε πλεονεκτικότερη θέση.
Η παραπληροφόρηση που δέχονται καθημερινά (και όχι μόνο από τα ΜΜΕ) οι συμπολίτες μας είναι τερατώδης. Τόσο εξοργιστικά μεγάλη που τους μετατρέπει σε θύματα και όχι σε θύτες όπως εσφαλμένα θεωρούμε πολλοί Έλληνες του εξωτερικού.
Τι κάναμε για να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας; Σίγουρα όχι αρκετά μια και δεν γίνετε λόγος τόσο για οικονομική βοήθεια αλλά για ηθική στήριξη και πληροφοριακή υποστήριξη πρωτίστως!!!
Αυτοκριτική και πολύ εργασία για όλους μας είναι η μόνη λύση που μπορεί να σώσει την Ελλάδα και τον λαό της. Ποτέ μην ξεχνάτε ότι είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι αυτού του λαού!!!

Με τις καλύτερες ευχές μου και την αγάπη μου για όλους τους Έλληνες!
Ευστάθιος Κ. Ματσαρίδης
atlandas@gmail.com 
ksipnistere.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου