Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Ο νέος νόμος άναψε φωτιές

Θεολόγος Αλεξανδράτος:Η ψήφιση ενός νέου νομοσχεδίου στη Ρωσία έφερε  μπόλικη αναταραχή. Σε ένα κομμάτι  του νόμου υπάρχει ειδικό άρθρο  για την «εθνική προδοσία»  και - σύμφωνα με τους επικριτές  της κυβέρνησης - «σχεδόν όλοι όσοι...
έχουν επαφές με ξένους θα κινδυνεύουν να συλληφθούν».
Ο Πούτιν πέρασε μια νομοθεσία η οποία επιτρέπει  στις αρχές να σχετίζουν με πράξεις  προδοσίας Ρώσους αντιπροσώπους  ξένων πολυεθνικών καθώς και  όσους εργάζονται για αλλοδαπούς οργανισμούς.
Οι αντίπαλοι  του προέδρου ισχυρίζονται ότι είναι το νέο σε μια σειρά μέτρων που περνά στη διάρκεια της τρίτης θητείας του στο Κρεμλίνο για να «φιμώσει» την αντιπολίτευση και να μειώσει την επιρροή των ξένων στα εσωτερικά της Ρωσίας.
Πολλοί Ρώσοι  μιλώντας σε διεθνή ΜΜΕ έκαναν λόγο για «νέα εποχή Στάλιν» ενώ η FSB (διάδοχος της KGB) εξέδωσε μία από τις σπάνιες ανακοινώσεις της αναφέροντας ότι «ο νόμος έπρεπε να προσαρμοστεί σε σχέση με αυτόν της δεκαετίας του 1960 αφού έχουν αλλάξει οι πρακτικές των ξένων υπηρεσιών κατασκοπείας».
Οι υποστηρικτές του νόμου υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση του Πούτιν τον ψήφισε με τη διαδικασία του επείγοντος διότι αρκετές ξένες χώρες (λέγε με ΗΠΑ) προσπαθούν να εισχωρήσουν στα εσωτερικά της Ρωσίας και να μαθαίνουν πράγματα που δεν πρέπει με το πρόσχημα των διεθνών οργανώσεων.

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου