Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Είναι τελικά η Ελλάδα "Σταυροδρόμι" της Διεθνούς Τρομοκρατίας;

Διεθνής τρομοκρατία και Ελλάδα..
από το "Πηγάδι της Σκέψης"


Στην Ελλάδα γενικά δεν υπάρχει αυτό που ονομάζουμε ώς διεθνής τρομοκρατία. Υπάρχουν κινήσεις εξτρεμιστών και ομάδων πολιτικών άκρων , αλλά αυτό που προσδιορίζεται σήμερα ώς διεθνή τρομοκρατία δεν έχει κάνει την εμφάνιση του διά πράξεων στον Ελλαδικό χώρο.

Αν υπάρχουν γενικά ομάδες που να σχετίζονται με την διεθνή τρομοκρατία στην Ελλάδα;.. διόλου απίθανο.   

Στο παρελθόν και στο σύγχρονο παρόν τόσο η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, όσο και η ΕΛ.ΑΣ έχουν...
πέσει σε αρκετά γεγονότα που ήταν αρκούντως ύποπτα. Απο μεταφορές βαρύ οπλισμού, μέχρι και κατά λάθος εκρήξεις απο αλλοδαπούς σε διαμερίσματα στην Θεσσαλονίκη. (ref: http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4662479)
Μάλιστα ειδικά την περίοδο 2003-4 που η Ελλάδα ήταν το κέντρο προσοχής για όλο τον κόσμο λόγω Ολυμπιάδας αλλά και επειδή όλες οι εταιρίες ασφάλειας και αντίστοιχα συμφέροντα είχαν έρθει εδώ, διάφορα γεγονότα και καταστάσεις είχαν διαρρεύσει στον Ελληνικό τύπο... Απο απαγωγές αλλοδαπών σε οχήματα με ανοχή της Ελληνικής Κυβέρνησης, μέχρι και ύπαρξη σταθμών της CIA που μετέφερε υπόπτους για συμμετοχή στην Αλ Κάιντα που είχαν εντοπιστεί σε παράνομα τζαμιά εντός της Ελλάδος. (ref: http://www.sek-ist.gr/EA/Papers/784/20.htm )

Πιο πρόσφατα μάλιστα είχαμε και περιπτώσεις με αποστολές φακέλων με ύποπτο περιεχόμενο σε πρεσβείες του εξωτερικού, αλλά και την αποστολή εκρηκτικού μηχανισμού εντός του υπουργείου Προ.Πο που οδήγησε και στον Θάνατο του αστυνομικού υποδιευθυντή Γιώργου Βασιλάκη.

Παράλληλα όμως με τους πιθανούς τρομοκράτες διεθνούς επιπέδου στην Ελλάδα , προερχόμενους απο την Ανατολή , υπήρξε και μια είσοδο μεγάλης κλίμακας απο Βορρά όπου , εισήρθε το οργανωμένο έγκλημα των Βαλκανίων με κύριο "ηγέτη" τις Αλβανικές ομάδες του UCK. Όπλα , ναρκωτικά, πορνεία.. τα τρία κύρια συστατικά που χρηματοδοτούν την τρομοκρατία. Είναι αποδεδειγμένο πως η τρομοκρατία σε διεθνές επίπεδο έχει διάφορα κανάλια χρηματοδότησης, που σίγουρα δεν είναι απο δωρεές και εράνους.

Ερχόμενος λοιπόν στην Ελλάδα και πάλι έχουμε ενα εκρητικό συνονθύλευμα , κατά την άποψη μου, που εμπεριέχει τα παρακάτω.

1. Πιθανούς υπόπτους απο τρομοκρατικές οργανώσεις , προερχόμενους απο την Ανατολή και την Β.Αφρική , που μπαίνουν χωρίς κανέναν έλεγχο ζητώντας μάλιστα άσυλο απο την Ελλάδα και αποκτούν μέσω της χώρας πρόσβαση στην είσοδο της Ε.Ε... μια Ε.Ε. που σαφώς αντιδρά τελευταία ζητώντας ειδικά απο την Ελλάδα εντατικό έλεγχο και συνάμα επιβάλλουν και έλεγχο διαβατηρίων , παρακάμπτοντας την συνθήκη Σέγκεν με ορθό προφανώς κριτήριο , καθώς πέρα απο τους παράνομους μετανάστες, τίθεται και θέμα ασφαλείας για αυτές.

2. Μεγάλης κλίμακας είσοδο απο εγκληματικές οργανώσεις που λειτουργούσαν μέχρι πρώτινος στα Βαλκάνια και βρήκαν πρόσφορο έδαφος σε μια Ελλάδα με αναχρονιστικές νομοθεσίες, καταπολέμηση εγκλήματος και γενικά μια ανέτοιμη κοινωνία για τόσο σκληρή μέθοδο εγκλήματος. "Σαν να παίρνεις χρήματα απο δίσκο εκκλησίας που έχει αφεθεί χωρίς επιτήρηση".. Έτσι το χαρακτήρισε άνθρωπος της Europol που μετείχε σε συνέδριο της Frontex , πέρισυ σε συνέδριο στην Αθήνα.

3. Τοπικές ομάδες με ακραίες πολιτικές πεποιθήσεις , κατευθυνόμενες και μη, που μπορούν να δημιουργήσουν τον τοπικό συνδετικό κρίκο για τους παραπάνω , αφού θα τους μυήσουν σε καταστάσεις και πράξεις εντός Ελλάδος ενώ την ίδια στιγμή και εκείνοι θα επωφεληθούν τεχνογνωσιακά, αλλά και οικονομικά.

4. Το κυριότερο.. μια χώρα με πολύ δύσκολη κατάσταση κοινωνική και οικονομική.. με πολιτική ηγεσία που δεν αντέδρασε νωρίς και ακόμα και τώρα , λειτουργεί με κριτήρια μη εφαρμόσιμα στον σημερινό κόσμο που η κάθε τρύπα ασφαλείας εκμεταλλεύεται στο έπακρο απο τους παραπάνω. Ειδικά μιλώντας για την νέα γενιά που έχει συσωρεύσει πολύ αρνητική ενέργεια, με μηδενική ελπίδα για το μέλλον της χώρας αλλά και με σοβαρά οικονομικά προβλήματα καθιστούν την  προσέλκυση τους απο διάφορους κατηχητές, αρκετά εύκολη .

Πρόσφατα μάλιστα δημοσιεύθηκε μια έκθεση στο Γαλλικό AFP, οτι κάθε τρομοκράτης στην Μ.Ανατολή δέχεται μηνιαίο μισθό 150$ ( !!! ) απο κανάλια σε χώρες όπως Αλγερία, Σ. Αραβία, Τουρκία ( !!! )

Δεν θα ήταν κάτι παράξενο , να γινόταν το ίδιο με άλλους τρόπους και εδώ.

Ας μην ξεχνάμε οτι αρκετοί απο τους συλληφθέντες νεαρούς , κυκλοφορούσαν με ακριβά Ι.Χ. και εξοπλισμό που σίγουρα δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί απο το εισόδημα τους ή το αντίστοιχο της οικογένειας τους.

Που θα μπορούσαν να τους στρατολογήσουν όμως και που θα μπορούσε πραγματικά να γίνει μια έρευνα για παραπάνω στοιχεία;...Πέρα απο τα παράνομα τζαμιά και σύνορα,  όσο και αν σοκάρει, αυτός ο χώρος θα πρέπει να είναι οι σχολές, Πανεπιστήμια και γενικά όπου το "άσυλο/άβατο" των Αρχών , προστατεύει έμμεσα την ύπαρξη διάφορων άσχετων στοιχείων με τον χώρο.

Θυμίζω εδώ οτι έχουν ανακαλυφθεί ουκ ολίγες φορές οπλοστάσια και εντός ιδρυμάτων , όπως και το γεγονός οτι πολλοί εξωσχολικοί αλλά και παράνομοι αλλοδαποί έχουν περάσει τις πύλες τους. Το συγκεντρωτικό διαθέσιμο δυναμικό σε μια σχολή όπου η νέα γενιά υπάρχει και μάλιστα είναι αρνητικά προσκείμενη σε όσα γίνονται.. χωρίς καμία δίοδο εκτόνωσης,  δίνει άριστες πιθανότητες και ευκαιρίες σε στρατολόγους ακραίων αντιλήψεων και πράξεων.

Τι σχέση έχει όμως αυτό με την διεθνή τρομοκρατία;.. άμεσα;.. καμία! Όμως έμμεσα όπως είπα και παραπάνω μια τοπική ομάδα που λειτουργεί στο περιθώριο , εγκληματεί για να συγκεντρώσει πόρους.. κανείς δεν γνωρίζει πέραν του αρχηγού της ομάδος πως κατανέμονται αυτοί οι πόροι και τι αγοράζεται με αυτούς. Το γράφω ίσως λίγο ωμά, αλλά δεν είναι άγνωστο οτι πολλές φορές άνθρωποι που συνελλήφθησαν για ακραίες πράξεις με πολιτικά κίνητρα είχαν μετέχει και σε ένοπλες και πολλές φορές αιματηρές ληστείες.

Πριν ενα χρόνο μάλιστα , δημοσιεύματα Ιταλικών μέσω ενημέρωσης είχαν συνδέσει τους Πυρήνες με τοπική οργάνωση , ενεργοποιώντας την Europol , που έδειξε και τα πρώτα σημάδια ανησυχίας του τι συμβαίνει στην Ελλάδα σχετικά με το θέμα της τρομοκρατίας αλλά και κατά πόσο αυτό θα είναι εξαγώγιμο προϊόν με Ευρωπαίους πολίτες πλέον στις άλλες χώρες, αντί για εμφανείς στόχους όπως θα είναι κάποιος άνθρωπος συγκεκριμένης καταγωγής και πίστης. (ref: http://pigadi-tis-skepsis.blogspot.gr/2010/12/blog-post_29.html)

Είναι λοιπόν τελικά η Ελλάδα , κέντρο διερχομένων , για άτομα ακραίων πεποιθήσεων και πράξεων;.. κατά ουσία; .. Οχι.. είναι όμως πλέον μια πολύ πιθανή έδρα κάποιων ομάδων στρατολογίας και κατήχησης υπηκόων της Ε.Ε. που ίσως να έχουν και πιο άμεση πρόσβαση σε στόχους και πράξεις που δεν θα μπορούσαν να εκτελέσουν άλλοι.

Είναι επίσης μια έδρα χρηματοδότησης , μέσω Κύπρου και Τουρκίας που θα περάσουν τα όποια χρήματα προς οργανώσεις σε άλλες τρίτες χώρες. Μην ξεχνάμε πως πέρα απο εγκληματικές οργανώσεις και χρήματα απο εκεί, υπάρχει και μια διακίνηση μαύρου χρήματος απο εδώ προς τα έξω απο τους παράνομα ευρισκόμενους μετανάστες.. ενα κανάλι που κανείς δεν ελέγχει πλέον.

Και τρίτον και κυριότερον.. πρόκειται για ενα χώρο που δεν υπάρχει αυξημένη ασφάλεια και πολύ δύσκολα θα κοιτάξουν να στοχοποιήσουν την Ελλάδα με χτυπήματα.. κυρίως γιατί έτσι θα μπλοκάρουν οι ίδιοι την πόρτα που έχουν προς άλλα μέσα και οδούς που υπάρχουν μέσω της Ελλάδας. Δεν είναι επειδή είναι ευγενικοί μαζί μας επειδή είμαστε Έλληνες.. αλλά επειδή ο ελλειπής έλεγχος στην χώρα μας σε σύγκριση με άλλες χώρες του Δυτικού κόσμου.. ακόμα και των Βαλκανίων, μας καθιστά μια ελκυστικότατη έδρα προς κάθε λογής οργάνωση και εταιρία ακραίων πεποιθήσεων.
 
pigadi-tis-skepsis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου